mateu-bonellEl Consell General de la setena legislatura constitucional s’ha constituït aquest dilluns al matí en un acte marcat per l’afer de Banca Privada d’Andorra. Els 28 consellers electes han votat els síndics, elegint l’única candidatura presentada, formada per Vicenç Mateu i Mònica Bonell, i els secretaris de la Sindicatura, Maria Martisella, amb el suport de Demòcrates per Andorra, i Joan Carles Camp, amb el suport del seu partit, Liberals d’Andorra, i també amb el suport de Socialdemocràcia i Progrés. El síndic general, Vicenç Mateu, ha destacat en el seu discurs “les circumstàncies excepcionals que marquen l’inici de la legislatura” i ha demanat la unió de les forces polítiques i “deixar de costat el càlcul polític en benefici de l’interès general”. A més, ha assenyalat que “hi ha tot un país que ens reclama celeritat i perícia” per trobar la solució a l’afer de BPA.

El recent reelegit síndic general, Vicenç Mateu, ha pronunciat el seu primer discurs d’aquesta segona legislatura, i ho ha fet amb unes paraules breus animant els nous i els repetidors consellers generals a treballar pel país. Mateu ha remarcat l’excepcionalitat d’aquest inici de legislatura i ha destacat que “la idea que la fortalesa d’Andorra rau en la unió dels seus ciutadans és molt més que la divisa que orgullosament llueix l’escut”. A més ha assenyalat que “són temps d’entesa i concertació, de deixar de costat el càlcul polític en benefici de l’interès general”.

Pel que fa a la necessitat de trobar una solució a la crisi de BPA ben aviat, ha demanat celeritat als consellers generals indicant que “hi ha tot un país que ens demana celeritat i perícia a l’hora de tractar els importants assumptes que són damunt la taula”.

Mateu ha estat reelegit síndic general juntament amb Mònica Bonell com a subsíndica general, en l’única candidatura presentada, i que ha rebut únicament els suports dels consellers generals demòcrates. Pel que fa a les candidatures a secretaris de la Sindicatura, en canvi, la candidata demòcrata, Maria Martissella ha tingut 14 suports, ja que un dels vots demòcrates ha estat nul per haver dues paperetes dins el mateix sobre, i Joan Carles Camp (Ld’A) ha tingut el suport dels vuit consellers de Liberals d’Andorra i els dos de Socialdemocràcia i Progrés.

En aquest sentit, el cap de llista d’SDP, Víctor Naudi, ha reconegut haver donat suport a Ld’A però no ha dit que hi hagi hagut cap acord perquè els liberals els cedeixin algun conseller per formar grup parlamentari. Això, ha assegurat, s’haurà de parlar en els propers dies.

Posteriorment, els consellers generals han jurat o promès el càrrec davant la Constitució, en la sessió ja presidida pels síndics generals, i a continuació s’han reunit a les escales de la Casa de la Vall per fer la tradicional fotografia.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada