Massa transmet a la seva successora que ‘Andorra és un país complex però que es fa estimar’

L’exsecretari general dels serveis del copríncep episcopal, Joan Massa, ha parlat aquest dijous sobre la seva successora, Concepció García Moyano, destacant la seva preparació i el fet que per primera vegada una dona ocupi un alt càrrec a la Mitra, cosa que considera que és important per a l’Església i un punt a favor per a l’actual copríncep. Massa, durant l’entrevista que ha ofert al programa La Rèplica d’ATV, ha explicat que li ha transmès que ‘Andorra és un país complex, però que es fa estimar, i que hi has d’estar al costat i que s’entén’.

Després de 35 anys com a secretari del copríncep episcopal, Joan Massa ha valorat la seva trajectòria amb ‘satisfacció i agraïment’, destacant que va arribar a Andorra provisionalment, i ha estat ‘una provisionalitat que ha durat 35 anys’. Massa ha ressaltat alguns dels episodis de la història d’Andorra que ha viscut de primera mà, com la reforma de les institucions que va culminar amb l’anomenada Reformeta del 1981, i el procés constituent, del qual ha remarcat el fet que cada part va defensar el seu posicionament amb desconfiança, ja que ‘totes les constitucions són fruit de la desconfiança’.

L’exsecretari ha destacat la figura del copríncep Joan Martí Alanis com a home d’estat, i la modernitat i l’agilitat de l’actual copríncep Joan-Enric Vives.

Pel que fa a la seva successora, Concepció García Moyano, Massa ha reconegut que d’entrada sorprèn el fet que sigui una dona i que sigui una persona que ve de Barcelona, tot i que ha posat de manifest que ha tingut contacte amb el bisbat i el copríncep episcopal durant els últims anys. L’exsecretari ha assegurat que té molt bona preparació i s’ha mostrat convençut que farà una bona tasca, per la qual cosa l’ha animat a emprendre el nou repte.

Massa ha dit que és bo que s’hagi nomenat una donat en aquest càrrec, sobretot tenint en compte que es tracta de l’Església i d’un copríncep que és bisbe, cosa que és ‘doblement significatiu’. Per aquest motiu, ha assegurat que això és un punt positiu a favor de l’actual copríncep.

TOTES LES NOTÍCIES