tortuga

Actualment existeixen unes 240 espècies de tortugues, entre les aquàtiques i les terrestres. Les tortugues són rèptils de l’ordre Chelonia o testudínids i són els únics animals que tenen closca. La closca de les tortugues té afeccions particulars que han de ser ateses com qualsevol altra malaltia.

La part superior de la closca està formada per 50 ossos, que es van originar de les costelles, vèrtebres i plaques dèrmiques. La part inferior deriva de les clavícules, interclavícules i costelles. Tota la closca està recoberta per plaques de queratina anomenades escuts, que tapen les unions entre els ossos. A mesura que les tortugues creixen, es van formant escuts nous. La closca d’una tortuga sana ha de ser dura al tacte a partir del primer any d’edat, ha de ser simètrica i no tenir cap bony ni deformació evident.

Excepte en el cas de tortugues amb closca tova.Les malalties de la closca són més freqüents en les tortugues aquàtiques, generalment associades a un manteniment inadequat.

El més comú és l’aigua en mal estat, substrats massa aspres, temperatures inapropiades, manca de llum ultraviolada, mala alimentació i manca de zones d’escalfament en el terrari. L’altra causa freqüent de malaltia són els cops i atacs d’altres animals.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada