gosses

Durant el període de gestació canvien les necessitats nutricionals de les gosses, per aquest motiu cal modificar la quantitat de la ració diària, tenint en compte el nombre de fetus i l’augment de pes diari de la gossa, de forma que ni la futura mare ni els cadells pateixin mancances alimentàries.

En general, aquests requeriments es donen cap a la cinquena setmana de gestació, que és quan els fetus comencen a créixer més ràpidament i a ossificar-se, també en aquest moment disminueix la gana de la mare quan es redueix la seva capacitat gàstrica perquè els cadells li comprimeixen l’estómac.

Encara que pugui semblar contradictori, les gosses de raça petita necessitaran més aport energètic i major quantitat de nutrients que les de raça gran.

També caldrà augmentar els nivells proteics en la dieta de la gossa entre un 25 i un 36%, segons la quantitat de fetus que tingui la gossa, així com els nivells de calci, fòsfor, vitamines i minerals. Per exemple, caldrà proporcionar-li més vitamina A, capaç de travessar la barrera placentària i protegir els epitelis dels cadells quan neixin. Però s’ha d’anar amb compte de no abusar d’aquesta vitamina perquè pot provocar en el fetus fissures palatines, deformitats en la cua, en les orelles i, fins i tot, la mort.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada