Mascotes: L’alimentació dels eriçons

eriço

Els eriçons es poden alimentar amb pinsos, tenint en compte que el destinat a exemplars joves tinguin un major índex de greixos. És important que els ingredients siguin de qualitat i que incloguin principalment carn i en menor mesura arròs i cereals. Perquè l’alimentació sigui completa cal donar a l’eriçó fruita (poma, plàtan, síndria, meló, pera…) i verdura (pastanaga cuita, cogombre, patata, bròquil).

També els hi podeu donar carn de pollastre o de gall dindi, ous cuits, salmó i tonyina.És important que la dieta dels eriçons inclogui insectes (llagostes, grills, paneroles…) que podeu adquirir en botigues d’animals o veterinaris, o fins i tot criar-les vosaltres. Quant a la quantitat de menjar, necessitaran dues cullerades grans de pinso al dia, així com mitja cullerada petita de fruita i verdura al dia o una cullerada i mitja a la setmana. Quant als insectes, amb quatre exemplars a la setmana en tindran prou.

Existeixen certs aliments que no se’ls ha de donar mai sota cap concepte perquè els perjudicaria: productes lactis, productes elaborats (patates fregides, xocolata…), fruits secs; llavors; cítrics; pinya; raïm; panses; alvocat, ceba, all, pebrot, blat de moro, pastanaga crua…

Per Redacció / Tot Sant Cugat