cobais

Els cobais són molt bones mascotes, poden conviure en grups de dos o més exemplars, el seu manteniment no es complicat i poden viure molts anys, però necessiten viure en una gàbia prou espaiosa per poder-se moure amb comoditat, poder fer exercici i no estressar-se.

L’espai mínim recomanat és de 0,70 metres quadrats per a un cobai i 1 metre quadrat per a dos. En una gàbia prou gran a més podreu incorporar prestatges a baixa alçada amb rampes per on puguin enfilar-se i explorar, així com col·locar joguines, amagatalls i altres objectes perquè s’entretinguin i no s’avorreixin. Per exemple, podeu fer una caseta amb una caixa de cartró o túnels amb tubs de PVC o amb ampolles de plàstic. La distància entre els barrots de la gàbia pot ser de 2,5 a 3 cm per a cobais adults. Quan al terra de la gàbia o les rampes, no han de ser de filferro per evitar lesions en les potes.

És molt important el lloc on col·loqueu la gàbia, convé que estigui en un lloc prou lluminós, però sense que rebi llum solar directa. També és important que estigui resguardada de corrents d’aire que provoquin canvis bruscos de temperatura i que no hi hagi massa humitat. La temperatura ambiental ideal està entre els 18 i 24ºC, mai per sobre dels 30ºC perquè els cobais pateixen molt la calor.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada