gos

Els gossos s’acostumen a comunicar entre ells amb senyals visuals i és important que aprenem a interpretar-los.

• Cap

Un gos segur de si mateix, quan se sent amenaçat mostra les dents amb la boca oberta i les comissures cap endavant, el morro i el front arrugats, les orelles erectes i cap endavant, el cap alt i la mirada fixa. En canvi, un gos insegur que vol fugir manté la boca tancada amb les comissures cap endarrere, els ulls no molt oberts, les orelles cap endarrere i el cap baix. Quan un gos està atent manté les orelles erectes, el cap subtilment inclinat, la boca relaxada i lleument entreoberta.

• Cua

Si un gos eleva la cua per sobre seu i la posa de forma perpendicular, expressa seguretat en si mateix. Però si la manté molt baixa és que sent inseguretat i temor. Si un gos mou la cua amb moviments curts i ràpids és que és amistós i submís. En canvi, en un gos dominant, la cua en posició vertical i amb moviments bruscos indica excitació sexual, lúdica o agressivitat.

• Potes i cos

Quan un gos vol jugar, s’ajup amb les potes davanteres esteses, la part posterior aixecada i el cap prop del terra. Si vol expressar dominància, s’apropa a un congènere lentament, ben dret i amb les potes tenses. Quan orinen, els mascles acostumen a aixecar una pota posterior, això indica el seu rang social, seguretat en si mateix i possessió del territori. Això també ho indiquen quan graten la terra després de defecar.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada