Mascotes: La càries en els gossos

caries gos

Les dents dels gossos són bastant fortes, però en alguns casos també poden patir càries. Aquests casos són poc freqüents i es deuen moltes vegades a la manca d’atenció dels seus propietaris que els donen molts aliments rics en sucres com xocolata, dolços i galetes.

Per evitar aquest problema cal ser molt rigorós en la seva dieta i donar com a premi, de tant en tant, només llaminadures per a gossos, mai per a humans. La manca d’higiene dental en els gossos també pot provocar l’aparició de càries i el deteriorament de les dents, per això, convé que els netegeu bé les dents i que els porteu al veterinari perquè els faci una neteja dental de manera periòdica.

Quan un gos té càries els símptomes que mostra són l’acumulació de carrall, mal alè, sagnat de les genives, es colpeja el morro amb les potes, no mastega bé i li cau la baba constantment.

La càries fa que el gos pateixi molt, per això, és important que porteu el vostre gos immediatament a una consulta veterinària odontològica perquè li subministrin algun calmant i perquè li reparin la peça dental que estigui danyada.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES