gos

De vegades gats i gossos es perden al carrer i no tornen a casa. En la majoria dels casos és culpa d’un descuit del propietari que s’hauria pogut evitar. Un gos no s’allunya gaire perquè vulgui, sinó perquè no s’adona a temps quan el camí ja no és conegut.

En el cas del gat, la gent creu que pot deixar-lo sortir i quan vulgui tornarà sol, perquè el seu sentit de l’orientació és molt bo, però si alguna cosa l’espanta pot arribar a un punt en què ja no identifiqui la seva ubicació. Hi ha qui treu a passejar el seu gos només davant de casa seva. Però si un dia aquest gos s’escapa quan arribi a la cantonada podria perdre’s. En canvi, si el passeig és al més lluny possible de casa podrà gravar olors, colors, persones, textures i ambients.

En cas que un dia s’allunyi encara reconeixerà la zona i podrà tornar a casa.És important socialitzar els gossos, que coneguin altres gossos i altres persones, així si un dia s’escapen serà més fàcil que algú pugui agafar-los abans que s’allunyin massa.

L’implant del microxip és molt important, és diminut i indolor, conté molta informació valuosa mèdicament, així com les dades del propietari. Molts animals de companyia no tenen ni tan sols una placa amb les seves dades.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada