rèptils

Quan els rèptils són joves creixen més ràpidament i muden la pell més sovint que els adults. Si les condicions de salut, alimentació, temperatura i humitat ambient al terrari són adequades, aquest canvi pot produir-se una vegada al mes, segons l’espècie.

La renovació completa triga entre una i dues setmanes.Quan comença a desprendre’s la pell, es nota més grisosa i opaca en algunes zones del cos i els ulls perden transparència. Normalment es redueix molt la gana durant aquests dies i l’animal pot veure’s convuls a mesura que se li dificulta més la visió.

Les serps, sobretot, es freguen el cap contra les roques o branques per desprendre aquesta pell del cap.Ocasionalment es produeixen problemes durant el canvi de pell. Els rèptils es poden alterar si els toqueu massa durant la muda i també si la temperatura o la humitat són massa baixes, la dieta és inadequada, hi ha paràsits, tenen infeccions o no disposen d’objectes contra els quals poder fregar el seu cos.

La causa més freqüent de problemes és la manca d’humitat ambiental. Per evitar-ho és molt important que conegueu el rang ideal d’humitat per a l’espècie que teniu, perquè massa humitat també pot resultar perjudicial.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada