gat

El pèl del gat varia de color i de llargada depenent de la raça, però en tots els casos compleix la mateixa funció protectora. A sota del pelatge, el gat està cobert per àcids grassos que secreten les glàndules sebàcies que tenen repartides per tot el cos.

Aquests greixos, a més de protegir-los del fred i de la calor, confereixen una olor característica a cada gat, de manera que en fregar-se contra una superfície o contra nosaltres ens deixen la seva olor impresa. Els gats també tenen un pèls especialitzats, com els comunament anomenats bigotis, que són pèls tàctils que els permeten obtenir informació del seu entorn i els ajuden en els seus moviments sigilosos quan observen una presa.

Els gats muden el pelatge a la primavera i a la tardor. A la primavera els sortirà un pèl fi per a l’estiu, i a la tardor, un pèl gruixut per a l’hivern. En el cas dels gats que no surten de casa poden mudar pèl durant tot l’any, ja que la calefacció i les condicions de les cases alteren el seu sistema. Un pèl sa, amb brillantor i suavitat, és reflex d’un gat ben alimentat i amb bona salut.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada