gos alimentar

Per alimentar un gos no és convenient deixar al seu abast durant tot el dia el recipient ple de menjar, sinó que és important seguir uns horaris fixos, i planificar bé els moments del dia en els quals li donarem el menjar.

Per exemple, quan és cadell i fins als 6 mesos d’edat cal repartir la seva ració en 3 preses diàries: una ració al matí, una altra al migdia i la resta a la nit; i a partir dels 6 mesos podem alimentar-lo dues vegades al dia.

També és important ensenyar-li unes pautes, així, hem de posar al seu abast el menjar durant uns 10 o 15 minuts i passat aquest temps retirar-lo, encara que no l’hagi ni tastat, així entendrà que ha de menjar en el moment en què nosaltres li posem el menjar o sinó s’haurà d’esperar a l’hora del següent àpat.

La millor alimentació que podem donar-li a un gos és el pinso comercial de bona qualitat, perquè estan formulats per veterinaris amb els ingredients imprescindibles perquè cobreixin totes les necessitats nutricionals dels animals, i es poden trobar formats especialment elaborats per a gossos cadells, adults i sèniors. A més, és imprescindible proporcionar-los un recipient amb aigua fresca.

Sobretot, cal evitar donar-los menjar casolà perquè podria provocar-los problemes de nutrició. A més, alguns aliments humans poden resultar perjudicials per a la salut dels gossos, com la ceba, el cafè, la xocolata, etc.Famílies d’acollida.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada