Mascotes: els horaris del menjar

gos alimentar

Per alimentar un gos no és convenient deixar al seu abast durant tot el dia el recipient ple de menjar, sinó que és important seguir uns horaris fixos, i planificar bé els moments del dia en els quals li donarem el menjar.

Per exemple, quan és cadell i fins als 6 mesos d’edat cal repartir la seva ració en 3 preses diàries: una ració al matí, una altra al migdia i la resta a la nit; i a partir dels 6 mesos podem alimentar-lo dues vegades al dia.

També és important ensenyar-li unes pautes, així, hem de posar al seu abast el menjar durant uns 10 o 15 minuts i passat aquest temps retirar-lo, encara que no l’hagi ni tastat, així entendrà que ha de menjar en el moment en què nosaltres li posem el menjar o sinó s’haurà d’esperar a l’hora del següent àpat.

La millor alimentació que podem donar-li a un gos és el pinso comercial de bona qualitat, perquè estan formulats per veterinaris amb els ingredients imprescindibles perquè cobreixin totes les necessitats nutricionals dels animals, i es poden trobar formats especialment elaborats per a gossos cadells, adults i sèniors. A més, és imprescindible proporcionar-los un recipient amb aigua fresca.

Sobretot, cal evitar donar-los menjar casolà perquè podria provocar-los problemes de nutrició. A més, alguns aliments humans poden resultar perjudicials per a la salut dels gossos, com la ceba, el cafè, la xocolata, etc.Famílies d’acollida.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

2 comentaris

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES