mascotes

Regalar mascotes és una opció recorrent quan arriba el Nadal, però cal ser conscient que portar un animal a casa comporta una sèrie de responsabilitats que cal assumir.

• Els gossos necessiten moltes atencions, ja que se’ls ha d’educar, treure’ls a passejar i donar-los afecte. A més, cal tenir en compte les despeses veterinàries que requereixen: microxip, vacunes anuals, desparasitacions internes i externes, castració…

• Els gats requereixen una mica menys d’atenció, però igualment cal tenir contacte amb ells a diari i dedicar-los el temps suficient per jugar. També necessiten microxip, vacunes anuals i desparasitacions periòdiques.

• Els rosegadors, com hàmsters, cobais, conills, fures, esquirols, etc. es poden tenir dintre de gàbies i no necessiten tantes atencions com els gats i els gossos. Però, cal desparasitar-los cada 4 o 6 mesos. A més, les fures i els conills necessiten vacunes anuals.

• D’altres mascotes que podeu adquirir són rèptils, aus o peixos, que necessiten moltes menys cures. A l’hora d’adquirir un gos o un gat, la millor opció és adoptar-los. A les gosseres i protectores trobareu tot tipus de gossos i gats (de raça, mestissos, adults, cadells…) que esperen que els aculli una llar i que una família els doni tot el seu afecte. Generalment, tothom vol un cadellet, però cal ser conscients que un animal adult és molt més tranquil, fàcil d’educar i no fa tantes trapelleries.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada