Mas reconeix que el projecte de la Cabeca es pot retardar uns sis mesos

Les al·legacions de dos propietaris a la Comissió Tècnica d’Urbanisme en relació al pla parcial de la Cabeca faran que l’execució de les obres es retardi uns sis mesos. L’interès prioritari del Comú és tirar endavant el projecte que, com ha recordat el cònsol major, Jordi Mas, està previst que es desenvolupi a 20 anys vista. Però malgrat que les al·legacions no modificaran el pla, Mas ha reconegut que hi ha unes condicions que s’han de tancar amb els particulars i que ‘s’han d’arribar a entendre’. Pel que fa a la situació de l’oposició, Eluska Galdós s’ha constituït aquest dijous com a membre del grup mixt i Joan Sans ha quedat com a representant comunal del Partit Socialdemòcrata. Duran a terme una tasca ‘completament separada’ en el si de les comissions però amb la previsió de poder arribar a ‘punts d’acord’ en algunes ocasions.

El Comú d’Encamp està treballant en uns vuit plans d’urbanisme, el que, segons el cònsol major, Jordi Mas, vol dir que ‘tot i la crisi hi ha moviment dins la parròquia’. Mas ha esperat que ‘en algun moment es puguin fer efectius aquests plans’ i ‘ajudi al desenvolupament econòmic de la parròquia’.

Precisament, un dels projectes urbanístics de més rellevància és el de la Cabeca que després de les al·legacions d’alguns particulars es podria endarrerir uns sis mesos. Tot i que el cònsol ha afirmat que el pla no es modificarà i que es tracta de condicions entre particulars, aquestes converses podrien retardar les obres.

Pel que fa a les activitats d’estiu, Mas ha afirmat que estan ‘pràcticament dissenyades’ i que estan ‘lligades al que ja s’havia fet’. Tot i que el cònsol ha reconegut que la voluntat és que hagués anat més de pressa, ha assegurat que la part econòmica ha pres protagonisme en la primera part de la legislatura i que disposen de dos plans estratègics amb els que esperen presentar propostes concretes.

De moment, Mas ha assenyalat que els Cortals tornarà a ser la base de les activitats d’estiu, de lleure i de muntanya i que s’ha de potenciar perquè és ‘lloc d’entrada de la Vall del Madriu’.

La voluntat és acabar de perfilar aquestes ofertes amb la participació dels comerciants, hotelers i restauradors de la parròquia per adaptar-se a les seves necessitats i implicar-los, però de moment, com ha lamentat el conseller socialdemòcrata, Joan Sans, no s’ha convocat la taula de turisme per treballar conjuntament amb el sector. Segons Sans, ‘és una qüestió de ganes’.

El conseller de la minoria ha explicat que es treballa conjuntament amb el Departament de Cultura i el d’Esports per compaginar altres propostes amb la promoció turística però ha trobat a faltar ‘una línia clara de política estratègica’.

En la mateixa línia, la consellera del grup mixt, Eluska Galdós, ha considerat que el pla estratègic de millora del turisme és ‘inexistent’ i que manca ‘innovació’. Ha desvetllat però que abans de l’estiu està prevista una trobada amb els comerciants, hotelers i restauradors de la parròquia i ha demanat que se’ls escolti però sobretot ‘que es faci una contraoferta a nivell de majoria comunal’.

Sans titlla de ‘trànsfuga’ Galdós i aquesta afirma que deixa el partit per ‘valentia’ El trencament del PS s’ha fet visible aquest dijous al Comú d’Encamp amb la creació del grup mixt, format per la consellera Eluska Galdós i la compareixença, per separat, de Galdós i el seu excompany de partit i d’oposició, Joan Sans.

Aquest ha indicat que la consellera afirma que ‘continuarà defensant el mateix programa’ i que tan ell com el partit volen creure que serà així. Ha reconegut, però, que la tasca a les comissions serà ‘completament separada’ el que no vol dir que es puguin arribar a acords puntuals o fer propostes conjuntes; de la mateixa manera que es fa amb la majoria.

Sans ha indicat que si Galdós no abandona l’escó al Comú, ‘tanca la porta’ als altres integrants del PS que es van presentar a les eleccions i als membres independents de la candidatura. ‘No comparteixo que sigui correcte que no deixi l’escó’, ha manifestat, i ha considerat que deixar un partit i anar a militar a un altre és una mostra de ‘transfuguisme’.

De la seva banda, la consellera del grup mixt ha exposat que ha marxat d’un partit pel qual ha treballat de forma altruista, però que ha canviat. ‘Jo continuo proposant una política socialdemòcrata adaptada a la situació’, ha afirmat, ‘una socialdemocràcia més moderada i adaptada a tothom’, ha afegit.

La seva decisió, l’ha considerat ‘valenta’ ja que hagués estat més fàcil mantenir una posició més inactiva dins del partit però això hagués estat ‘un acte de covardia’.

TOTES LES NOTÍCIES