cortals

El cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, encara els darrers mesos de mandat amb la voluntat d’acabar o deixar encarats projectes importants com el de fer el Pas de la Casa peu de pistes. Segons ha indicat, tenen alguns esborranys dels projectes que podrien proposar per redinamitzar la zona i aviat en parlaran amb els veïns. El cònsol ha reconegut que és una iniciativa a uns cinc anys vista però en un o dos ja es pot trobar un altre sistema per apropar la neu al poble.

Encamp ha celebrat aquest divendres el tradicional aplec de Sant Jaume dels Cortals al qual hi han assistit algunes autoritats i gent del poble. L’assistència ha estat l’habitual d’aquest acte “tot i que s’escau amb pont i molta gent marxa del país”, com ha reconegut el cònsol major, Jordi Mas.

Mas ha reconegut que en els mesos que queden de mandat “hi ha molta feina per fer” i cal acabar “projectes de temes importants”. Un d’ells seria el que ha de permetre “redinamitzar” el poble del Pas de la Casa per esdevenir peu de pistes. El cònsol ha afirmat que han estat parlant amb Saetde i ara que ja disposen d’alguns esborranys de propostes concretes parlaran amb els veïns i amb el Govern per arreglar el condicionament dels accessos.

El cònsol major d’Encamp ha reconegut que és un projecte a llarg termini però que amb una inversió a uns cinc anys vista “es pot reconduir aquesta situació”. La seva idea, doncs, és “poder arrencar” i que en un o dos anys hi hagi un nou sistema de sortida a pistes des del Pas de la Casa. Caldria modificar les sortides que donen a l’avinguda d’Encamp, desplaçar els garatges de les màquines, fer un edifici nou i una nova obertura a les pistes des del poble, amb accés directe des de la zona de debutants, ha exposat.

Pel que fa a la negociació sobre competències i transferències, Mas ha confirmat que el cap de Govern, Antoni Martí, i la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, han demanat comparèixer davant la reunió de cònsols i ha considerat que permetrà reprendre l’acord entre els comuns i el Govern.

Mas ha admès que comptar amb una ministra que conegui l’administració comunal però també el funcionament del Govern i el Consell General “és una facilitat” i, ja que tant Ferrer com Martí han estat cònsols i “coneixen les dues parts”, s’ha d’aprofitar “per buscar una millora que s’ha de fer”, ha dit.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada