L’Associació Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus ha organitzat la nova proposta ‘Explorem l’Alt Urgell. 3 reptes d’excursionisme’ per commemorar el seu cinquè aniversari, adreçada als aficionats a la marxa nòrdica de totes les edats i que els hi agradi caminar per la muntanya.   

Així ho ha explicat aquest matí en roda de premsa el seu promotor i president de l’Associació Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus, Albert de Gràcia, que ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, així com també del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Salomon, Menja’t l’Alt Urgell, la Cooperativa Cadí i el centre esportiu Esquitx, “per fer possible aquestes 15 sortides pel patrimoni natural del nostre territori”.

Per la seva part, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha agraït la feina d’aquesta associació que “s’ha convertit en un bon instrument per fer conèixer encara millor tant als propis urgellenc com a visitants i turistes la Seu i la comarca, la seva flora i la seva fauna, els seus paisatges, els seus cims, posant-ho en valor”.

‘Explorem l’Alt Urgell. 3 reptes d’excursionisme’, 15 sortides entre el juliol i el febrer

La proposta, que es va iniciar ahir diumenge pujant al cim més alt de l’Alt Urgell, el Salòria, i que s’allargarà fins el 10 de febrer per conèixer els despoblats de Castellbò, consta de tres reptes temàtics diferents que es componen de 5 sortides cadascun. Els 3 reptes d’excursionisme són: el repte dels cims, el repte del paisatge amb encant i el repte de les rutes temàtiques.

El primer repte, el dels cims, pujarà als sostres comarcals de l’Alt Urgell que ja es va iniciar ahir amb la pujada al Salòria, consta també d’una ascensió al Cadí (27 d’agost); al Monturull (10 setembre); al Boumort (1 octubre); i a la Tossa Pelada (12 novembre).

El segon repte, dedicat als paisatges amb encant consta de 5 sortides per camins antics: Santa Magdalena (6 agost); Valls d’Aguilar (26 novembre); La Vall d’Alinyà (16 desembre); Volta de l’Urgellet (16 gener); i Despoblats de Castellbò (10 febrer).

Travessa del Cadí, la ruta estrella

El tercer repte és el dedicat a les rutes temàtiques, on els participants viuran experiències úniques com la Lluna nova al Pic de l’Orri, amb sopar inclòs (15 juliol); Lluna plena a Cadí, també amb sopar (5 agost); La Brama del cérvol (23 setembre); Travessa del Cadí (7 octubre) i Tardor a Civís (18 novembre).

La Travessa del Cadí serà la sortida estrella d’aquests reptes que servirà per celebrar el cinquè aniversari de l’Associació Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus, i que sortirà des d’Estana i des de Vilanova de Banat, fins arribar a la Seu d’Urgell, tot aprofitant el GR que recorre tots els pobles del vessant nord de la serralada del Cadí. La sortida finalitzarà amb un dinar-festa per a tots els participants que tindrà lloc al Parc Olímpic del Segre.

Tothom que tingui un nivell bàsic, però amb experiència de pujar a la muntanya, pot participar en qualsevol de les 15 sortides que proposen aquests tres reptes d’excursionisme per l’Alt Urgell.

Per a més informació de les sortides i inscripcions per participar-hi al web www.nordicwalking.cat

Premis

‘Explorem l’Alt Urgell. 3 reptes d’excursionisme’, a més a més de gaudir i descobrir el nostre territori, també repartirà diversos premis entre els participants a les sortides. Els participants obtindran més obsequis a mesura que vagin completant més sortides.

Hi haurà premis diversos per aquells participants que completin 5, 10 o 13 sortides diferents.

1 comentari

  1. Voldria el telf de contacte i/o mail de l’associació Marxa Nòdica Cadí-Pirineu, per poder participar a les diferents sortides

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada