Martínez Benazet destaca que el Cedre ha d’avançar cap a un model d’atenció centrada en la persona

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i el titular d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, van participar ahir en la celebració del dia de Meritxell amb els padrins del Centre sociosanitari el Cedre. Després de la tradicional missa al Santuari de Meritxell, els usuaris del Centre van tornar cap al Cedre, on Martínez Benazet va voler manifestar davant l’equip de treballadors i dels padrins la voluntat de continuar millorant l’atenció d’aquest equipament sociosanitari.

El titular de Salut es va mostrar satisfet pels programes i les polítiques implementades els darrers anys que tenen com a objectiu poder donar solucions concretes als col·lectius de persones amb dependència. Ha destacat la voluntat de treballar juntament amb el ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut per tal de “millorar l’atenció a la gent gran”.

En aquest sentit, el ministre va assenyalar la necessitat d’avançar cap a un model d’atenció centrada en la persona perquè, d’aquesta manera, els usuaris del Cedre “se sentin com a casa” en un “ambient confortable i familiar”. Aquest canvi de concepte, va afegir, s’iniciarà pròximament amb una prova pilot a la tercera planta del Centre sociosanitari, sota la supervisió de la Fundació Matia i el suport del Govern.