Martínez Benazet calcula que a la primavera s’haurà vacunat entre un 30 i un 40% de la població

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Foto: SFG

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, calcula que a la primavera s’haurà vacunat entre un 30 i un 40% de la població, després d’una primera remesa que cobrirà entre un 15 i un 20% de la ciutadania. Així ho ha expressat durant la roda de premsa d’actualització de la situació sanitària en què també ha valorat el 70% d’efectivitat de la vacuna d’Oxford-AstraZeneca. Assegura que “qualsevol efectivitat per sobre del 60% és molt alta”.

És optimista i creu que en un any una gran part de la població tindrà immunitat contra el virusi es podrà fer vida normal. El protocol serà vacunar els més grans de 65 anys, persones amb vulnerabilitat i professionals sanitaris. Les primeres vacunes es posaran a inici d’any.

En l’àmbit sanitari, en les darreres 24 hores s’han produït 48 nous contagis i 47 recuperacions que situen els casos actius en 823. A l’hospital hi ha 19 persones ingressades, 10 a planta i 9 a l’UCI. Un dia més, la planta Covid-19 habilitada a El Cedre segueix sense tenir cap resident ingressat.

En xifres generals, el total d’infectats són 6.304, dels quals 5.446 corresponen a la segona onada, mentre les recuperacions es situen en 5.405. Les defuncións es mantenen en 76.

Pel que fa a la població escolar, 31 aules estan sota vigilància activa –11 total i 20 parcial– i 21 en vigilància passiva.

La taxa de reproducció se situa en el 0,9 i es manté estable. El ministre de Salut alerta, però, que “petits errors provoquen petits brots que poden descontrolar la pandèmia”.

Quant al brot al centre penitenciari, hi ha 12 afectats de la Covid-19: 10 agents, 1 persona de manteniment i 1 administratiu. A l’àrea de pal·liatius de l’hospital el brot es manté igual, amb 6 professionals positius, 1 estudiant i 4 pacients.

TOTES LES NOTÍCIES