marti-lopez-pintat-naudiEl  cap de Govern, Toni Martí, s’ha reunit aquest dijous a la tarda amb representants dels grups parlamentaris de l’oposició per informar-los sobre l’evolució de les converses amb Europa sobre la negociació de l’acord d’associació. Segons ha informat el Govern, Martí ha reiterat als parlamentaris que el posicionament del Govern en aquesta negociació és defensar davant Europa la preservació de les especificitats d’Andorra. En aquest sentit, el cap de Govern ha recordat que el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker li va expressar la voluntat de la Unió Europea d’escoltar les propostes d’Andorra, alhora que es va mostrar especialment sensible per valorar les especificitats que defensa el país en la negociació.

El Govern ha informat que Toni Martí s’ha reunit primer amb els consellers generals de Liberals d’Andorra, Josep Pintat, Joan Carles Camp i Carles Naudi. Posteriorment ho ha fet amb els parlamentaris de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi i Sílvia Bonet, i finalment amb el conseller general del Partit Socialdemòcrata Pere López.

El cap de Govern ha volgut explicar de primera mà com s’està desenvolupant l’acord d’associació amb la UE després de la seva reunió a Brussel·les, el 6 d’octubre amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i amb el president del Consell Europeu, Donald Tusk, i de les reunions posteriors amb el copríncep Episcopal, Joan-Enric Vives, i el copríncep Francès, François Hollande, els 24 i 25 d’octubre respectivament.

En aquest sentit, els ha recordat que Junker va expressar-li la voluntat de la UE d’escoltar les propostes d’Andorra i que es va mostrar sensible a l’hora de valorar les seves especificitats. Pel que fa a la trobada amb Hollande, Martí ha destacat que el copríncep francès va mostrar-se a favor de respectar les particularitats per arribar a un acord d’associació que pugui ser aplicable.

En les reunions d’aquest dijous també s’han tractat altres temes d’actualitat com és la reforma sanitària, així com la presentació de la proposta de candidatura d’Andorra per a acollir la XXVII Cimera Iberoamericana el 2020.

L’Executiu ha valorat positivament les tres reunions, que s’han desenvolupat en un ambient de cordialitat, i s’ha compromès a mantenir els contactes amb els grups parlamentaris per tenir-los informats de l’evolució de temes transcendents per a Andorra.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada