marti vives

El cap de Govern, Toni Martí, i el síndic general, Vicenç Mateu, han efectuat aquest divendres al matí l’habitual visita al copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, posterior a les eleccions generals. Martí, en el seu primer acte públic d’ençà del seu ingrés hospitalari, ha explicat que durant l’hora i mitja de reunió que han mantingut amb Vives al Palau Episcopal, han abordat “diferents temes de l’actualitat andorrana, entre ells el de BPA”. En aquest sentit, a la sortida de la trobada ha assegurat estar “convençut que el copríncep dóna suport al que està fent el Govern”, en relació a la gestió d’aquesta crisi.

Martí no ha volgut donar gaires detalls d’allò que els ha comentat el copríncep episcopal en relació a l’afer BPA, ja que “ell ja expressarà la seva visió”. Tot i això, s’ha mostrat “convençut que el copríncep dóna suport al que està fent el Govern”. De fet, en relació a la llei BPA, s’ha mostrat agraït “als dos coprínceps” pel fet que “la ratifiquin el vuitè dia”, és a dir el primer dia que la Constitució els ho permet fer després que el text fos aprovat pel Consell General.

Tot i admetre que la crisi de BPA ha estat una de les qüestions abordades, Martí ha assegurat que durant la reunió també s’han tractat altres temes d’actualitat. Així doncs, ha assegurat que el copríncep comparteix que “Andorra té unes grans oportunitats, amb una fiscalitat molt competitiva”.

Així doncs, tot i l’entrebanc que ha suposat l’afer BPA, Martí ha destacat que “Andorra ha de redoblar els esforços en matèria d’obertura econòmica, solucionar la qüestió de les transferències i les competències dels comuns o reestructurar la Llei de la funció pública”, unes qüestions també comentades amb el copríncep.

Martí també ha assegurat estar convençut que “els dos coprínceps recolzen de forma molt decidida tots els canvis estructurals que ha fet Andorra, per caminar cap a la transparència i cap a la cooperació internacional”.

Encara en relació a l’afer BPA, Martí ha assegurat que “a nivell internacional, gairebé tothom pensa que el Govern ha actuat bé amb la seva intervenció”. Ha afegit que “d’aquesta crisi en sortirem enfortits, però hem de prendre tots el mateix camí”. Aquest camí, ha deixat clar, “no és el de la crítica, sinó el de defensar una plaça financera sòlida com és l’andorrana”.

Martí també ha aprofitat la trobada amb la premsa posterior a la reunió per deixar clar que “el Govern no era coneixedor, abans de les eleccions, del tema de BPA”. En aquest sentit, ha afegit que “em sembla curiós, per no dir humorístic, que es diguin aquestes coses”.

Sense novetats als ministeris de Funció Pública, Salut i Cultura

Martí ha fet referència als problemes de salut que ha tingut els darrers dies arran de la detecció d’un càlcul en un conducte pancreàtic i ha assegurat amb humor que tot plegat ha estat “una petita pedra al mig del camí”. Aquest fet, ha assegurat, li ha impedit dedicar la setmana a “avançar al tomb dels ministeris” que encara no tenen titular, és a dir Funció Pública, Salut i Cultura. Tot i això, ha assegurat que “encara és divendres i estic a la feina”, de manera que és possible que abans d’acabar la setmana es conegui el nom d’algun nou ministre.

(Text i foto: ANA)

1 comentari

  1. Doncs jo no li he sentit dir res. Molt propi del Martí…. posar en boca d’algú paraules que no ha dit per benefici propi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada