americaEl cap de Govern, Antoni Martí, s’ha reunit aquest dimarts amb els empresaris andorrans del Capítol Ibèric del Consell Empresarial d’Amèrica Llatina (CEAL Ibèric). La delegació empresarial ha presentat oficialment l’associació al cap de Govern i al secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, que l’ha acompanyat en la trobada. Igualment els ha informat dels objectius de l’associació i de les propostes econòmiques i socials. Aquest és el primer encontre que mantenen els representants del Govern amb la presidenta del CEAL Ibèric, Núria Vilanova, i els socis andorrans.

 El cap de Govern ha subratllat que el CEAL pot esdevenir una plataforma excel·lent per potenciar els intercanvis entre les empreses andorranes i l’Amèrica Llatina, “una de les regions més dinàmiques del planeta”. Martí ha recordat com s’han intensificat les relacions econòmiques durant la darrera dècada i, dins d’aquesta estratègia d’acostament, ha citat de manera explícita la participació en les Cimeres Iberoamericanes i la darrera visita de la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan. El cap de Govern ha apuntat que Andorra pot ser destinació de turistes i inversions provinents de la regió, però alhora pot esdevenir origen d’iniciatives empresarials exitoses, com han posat de relleu empresaris andorrans que han apostat per instal·lar-se a Amèrica Llatina.

“La participació d’Andorra al CEAL Internacional és una oportunitat per intensificar les relacions amb els grans empresaris iberoamericans. Estem vivint una tercera fase en les relacions, en que Llatinoamèrica ha passat de rebre inversions des d’Europa a invertir en els nostres països i, en aquest moment, a buscar socis per a nous projectes. Esperem que Andorra sortirà reforçada en aquesta relació amb noves inversions i projectes”, afirma Núria Vilanova, presidenta del CEAL Ibèric.

El cap de Govern va participar com a convidat en la 25a Assemblea Plenària del CEAL  que es va celebrar a Madrid a principis d’octubre amb presència de més de 250 directius i presidents d’empreses.

Andorra compta amb una important representació al CEAL Ibèric. Aquesta associació està formada per presidents i propietaris d’empreses privades d’Espanya, Portugal i Andorra. Entre els empresaris andorrans cal citar Carles Naudi (Grup Cisa), Felip Gallardo (Speakers America), Manel Cerqueda (Andbank), Francesc i Jordi Mora (Banca Mora), Higini Cierco (IMSA Andorra) i Casimir González (Molines Patrimonis).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada