Martí reafirma davant Guterres el compromís d’Andorra amb el desenvolupament sostenible

El  cap de Govern, Antoni Martí, ha reafirmat davant el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, el compromís d’Andorra amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030. Martí ha recalcat que les prioritats  d’Andorra en l’àmbit multilateral són la lluita contra el canvi climàtic i l’educació.

Durant una trobada mantinguda ahir divendres al vespre (hora de Nova York), Martí i Guterres van repassar la trajectòria d’Andorra a les Nacions Unides, de la qual el juliol de l’any vinent es compliran 25 anys. En aquest marc, el cap de Govern ha reafirmat el compromís d’Andorra amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar fa dos anys. Martí ha explicat a Guterres que Andorra està implementant un ambiciós pla per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i la transició energètica, en la línia dels compromisos assumits en l’Acord de Paris, signat l’abril del 2016. En el mateix sentit, el cap de Govern ha informat el secretari general del projecte d’incloure una assignatura relativa als drets humans i als principis i valors democràtics en el sistema educatiu andorrà.

La trobada també ha servit per parlar de la reforma del sistema de les Nacions nides per al desenvolupament que està implementant el secretari general, amb ‘objectiu d’augmentar l’efectivitat de les accions impulsades i de fer-les arribar de orma més clara a la ciutadania mundial. Martí, igual que va fer en el seu discurs avant l’Assemblea General, ha mostrat el seu suport amb aquesta política de eformes implementada per Guterres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.