El cap de Govern, ha participat aquest dijous en la presentació oficial del Programa Iberoamericà sobre els Drets de Persones amb discapacitat en el marc de la Cimera que se celebra a La Antigua Guatemala. A l’acte, presidit pel rei Felip VI d’Espanya i que ha tingut lloc al Centre de Formació de Cooperació espanyola, també estan presents els màxims mandataris dels països impulsors d’aquest programa, entre ells Andorra, com són Costa Rica, Equador, Espanya, Argentina, Mèxic, Uruguai i Guatemala.

Durant l’acte s’han exposat els objectius generals del programa que impliquen contribuir a la inclusió de les persones amb discapacitat en la vida econòmica i social, a través de polítiques que garanteixin l’exercici dels seus drets d’acord amb la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

També s’han abordat els objectius específics de promoció de l’adopció de mesures legislatives i administratives en matèria de discapacitat, a través de la cooperació tècnica, la formació, l’intercanvi de bones pràctiques i l’assignació financera, d’acord amb les línies d’acció d’aquest Programa Iberoamericà.

També s’han exposat les línies d’acció sobre les quals se centra el programa: Igualtat, accés a l’educació, empoderament i accés als serveis d’atenció especialitzada.

Andorra és un dels Estats impulsors d’aquest programa i ha participat activament en la preparació de la redacció del programa presentat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada