Martí participa a l’ONU al debat sobre el desenvolupament sostenible

El cap de Govern, Antoni Martí, acompanyat de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha intervingut aquest dijous en el debat temàtic d’Alt Nivell per l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. El debat es du a terme a Nova York en el marc de la Cerimònia convocada pel secretari general de les Nacions Unides, per la signatura de l’anomenat Acord de París, adoptat per la 21a sessió de la Conferència dels Estats part al Conveni marc de les Nacions Unides sobre canvi climàtic, la COP21.

En el seu parlament, Antoni Martí, ha expressat que els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides, apel·len directament als seus valors fundacionals. El cap de Govern ha exposat que les fites que fonamenten l’Agenda 2030 en matèria de desenvolupament sostenible, estan en la línia d’homologació i obertura que impulsa el Govern, amb el convenciment del rèdit que a llarg termini obtindrà el país i amb la voluntat de cooperar per aconseguir els objectius globals.

Martí ha assenyalat que Andorra focalitza els seus esforços, a més d’en l’impuls de les polítiques mediambientals i de sostenibilitat, en la transformació de la societat a través de l’educació, per tal de donar continuïtat als Objectius Desenvolupament Sostenible. Una mostra d’aquest compromís, ha anunciat Martí, és dedicar la Universitat d’Estiu d’Andorra qüestió als objectius de l’Agenda 2030.

Pel que fa la protecció del medi ambient, el cap de Govern ha constatat que Andorra va ser un dels primers països a dipositar la seva contribució a la lluita contra el canvi climàtic i que a dia d’avui, el Principat té molt clars els objectius i els compromisos que s’han d’acordar. Martí ha afegit que aquest és un deure que el país ha de complir en favor de les generacions futures.

L’Acord de París que ha donar continuïtat al compromís acordat en el marc de la COP 21 que s’obrirà a signatura demà divendres, 22 d’abril. Està confirmada la participació d’uns 140 Estats membres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.