El  cap de Govern, Antoni Martí, ha ofert als presidents dels grups parlamentaris formar part de la delegació andorrana en les reunions de negociació amb la Unió Europea sobre l’acord d’associació.

Martí ha anunciat aquest oferiment en una compareixença davant dels mitjans de comunicació, on ha explicat que aquesta mesura excepcional s’emmarca en la voluntat del Govern d’aconseguir el consens més ampli possible al tomb de l’acord d’associació amb la Unió Europea. A més, el cap de Govern ha recordat que previsiblement la negociació no es tancarà aquesta legislatura, i això fa encara més recomanable aquest esforç d’obertura i consens.

A banda de la participació dels presidents dels grups, la posició andorrana davant la Unió Europea serà defensada per la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i pels representants dels coprínceps.

Els grups parlamentaris Demòcrata i Mixt van subscriure un pacte d’Estat amb el Govern per participar en les reunions tècniques i les reunions amb els agents econòmics i socials. Posteriorment, en el darrer debat d’orientació política, el grup liberal va anunciar la voluntat de ser observadors actius en el procés de negociació.

Així, el Govern ha considerat que s’obre una oportunitat de sumar l’arc parlamentari i reforçar així la veu d’Andorra davant de la Unió Europea.

A més de la participació dels presidents dels grups, si així ho accepten, a les reunions de negociació, també es preveuen dues reunions de caire polític, una abans i una després de cada ronda de negociacions amb la Unió Europea, per fixar el posicionament d’Andorra.

El cap de Govern ha traslladat la proposta als presidents dels grups parlamentaris aquest mateix dimecres, i també n’ha informat pertinentment als serveis dels coprínceps.

Foto: SFG

1 comentari

  1. Espero que l’oposició no es deixin embaucar per aquest projecte no molt ben estudiat… Sens dubte, estem perdent la manera de com es fan les coses, a l estil andorrà, i si això continua per aquest camí, anirem perdent qualitat de vida segur… Encara estem a temps d’arurar-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada