Reunió, en breu, dels petits estats per parlar sobre la negociació amb la Unió Europea. El Govern confirma que difícilment les negociacions acabaran abans del 2020, i per tant, no serà aquest Govern el que porti l´acord a referendum.

El cap de Govern viatjarà properament a Mònaco, on es trobarà amb el ministre d´Estat, Serge Telle, i el ministre d´Exteriors de San Marino, Nicola Renzi, segons ha informat a RTVA el ministre d´Afers Exteriors, Gilbert Saboya.

En la trobada, els tres microestats faran balanç de les negociacions amb la Unió Europea i parlaran sobre un dels temes delicats: el calendari. L’anunci del Brexit i els processos electorals podrien alentir les negociacions amb els petits estats.

El cap de Govern ja ha anunciat que no finalitzaran aquesta legislatura: “No portarem l’acord a referèndum aquesta legislatura perqupe les negociacions no s’hauran acabat”.

De tota manera, el president del grup parlamentari Demòcrata, Ladislau Baró, ha negat que des de la Unió Europea s’hagi expressat la voluntat de modificar el calendari. Afirma que “si a l’altra part hi ha canvis però no expressa que han de modificar la negociació, no hi ha cap raó perquè s’aturi”.

El ministre d’Exteriors ha subratllat que l’important és negociar bé, i no el ritme, i creu que seria un “error garrafal” aixecar-se de la taula de negociació.

De fet, alguns consellers, com el d’SDP Víctor Naudi, creuen que l’alentiment de les negociacions afavoriria la posició andorrana. Segons Naudi, actualment “hi ha molts dubtes” i “les condicions per anar a negociar amb una sola veu no hi són”.

De la negociació amb la Unió Europea un dels temes que continua preocupant és el tabac. Saboya ha reconegut que la proposició de llei del grup de centredreta francès per reduir els paquets que cada persona pot comprar, mostra que el sector “està sotmés a pressió”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada