El  Govern portarà al Consell General tota la informació del dossier Allianz, el projecte de gestió assalariada d’expatriats de BPA pel qual el banc va pagar l’assessorament de l’exconsellera Meritxell Mateu. Antoni Martí ha deixat clar que l’executiu va descartar el projecte perquè era inviable i requeria massa canvis legislatius. Respon així les informacions que un digital espanyol publica sobre la predisposició del Govern a tirar endavant el dossier.

Un digital espanyol publica nous correus electrònics de l’exconsellera Meritxell Mateu en què explicava a l’asseguradora Allianz i a BPA que tant el Govern com la CASS estaven d’acord a tirar endavant el projecte de gestió assalariada d’expatriats que volia posar en marxa el banc. Mateu va rebre 48.000 euros per assessorar el banc sobre aquest projecte. 

Els nous correus també constaten que el ministre Jordi Alcobé anunciava als mateixos destinataris l’interès del Govern pel projecte. I que el llavors director d’Economia, Albert Hinojosa, els feia arribar el text definitiu d’un memoràndum d’entesa.
 
Antoni Martí ha deixat clar que el memoràndum no es va signar i que es durà al Consell tota la informació del dossier. Martí ha explicat que seria un projecte més, que es va analitzar com molts altres projectes i que “al final no va reeixir”. “Hi havia massa coses a canviar, no estàvem preparats, hi ha reformes a la CASS que eren molt més importants que signar qüestions bilaterals a Sud-Amèrica”, ha afegit el cap de Govern. 

També ha negat que el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, intentés aprofitar una Cimera Iberoamericana perquè se signés un conveni multinacional amb tota Sud-Amèrica per afavorir el projecte.

Antoni Martí ha reiterat que els Demòcrates volen ressituar el debat, passar pàgina de BPA i centrar-se en les reformes importants que el país té pendents.

1 comentari

 1. Tothom te molt per callar…..
  11 judicis pendents de les “pobres víctimes” de porqueria bancària .
  Els naranjitos passant-se el porro
  de “favors mutuos”.
  Inclús un PS fent informes financers als del banc,etc….
  Però sisplau, no ens carreguem el país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada