Martí insta Montserrat Gil a traslladar amb claredat la situació financera a Josep Vila

Després de conèixer-se les dificultats de tresoreria de Naturlàndia que han requerit un crèdit extraordinari per fer front als compromisos urgents, el cap de Govern, Toni Martí, ha assegurat que abans de valorar la qüestió “s’ha de saber què està passant i quina és la situació financera”. Per aquest motiu, s’ha mostrat convençut que la cònsol sortint, Montserrat Gil, donarà tots els detalls dels números al cònsol electe, Josep Vila. Martí ha assegurat, preguntat sobre la possibilitat que el Govern hagi d’ajudar el Comú de Sant Julià de Lòria, que “el Govern tindrà amb Sant Julià de Lòria el mateix comportament que amb les altres sis parròquies”, i ha recordat que sempre hi ha hagut la predisposició a ajudar a les parròquies, com va ser el cas de la Massana, “tot i que abans cal dir amb tota claredat quina és la situació financera”.

El cap de Govern, Toni Martí, s’ha mostrat predisposat a ajudar al Comú de Sant Julià si la situació financera així ho requereix, però ha avisat que abans de fer un pas així, com es va fer amb el cas de la Massana, “abans cal dir amb tota claredat quina és la situació financera”. Per aquest motiu, ha desitjat que la cònsol sortint, Montserrat Gil, traspassi al cònsol electe els detalls de tots els números de la corporació. Així doncs, Martí ha dit que el Govern intentarà ajudar a solucionar una situació que, segons li consta, “no és massa brillant a la parròquia laurediana”.

Perfil de gestor per a Salut

D’altra banda, el cap de Govern ha fet un balanç del 2015, afirmant que ha estat un any marcat per BPA “però no únicament s’ha treballat per BPA”. Amb tot, ha reconegut reptes pendents, com ara el fet de no haver reeixit en el control de la despesa sanitària. En aquest àmbit, Martí ha admès que encara no es disposa d’un substitut de la ministra de Salut, Rosa Ferrer, però confia que el 4 de gener, que és quan Ferrer deixarà el càrrec, ja es tingui el nou ministre. La voluntat és, segons Martí, aconseguir una persona coneixedora de l’ambit de la sanitat i amb un perfil de gestor, “perquè tenim moltes dificultats a l’hora de poder fer front a la despesa sanitària”. 

Martí no tanca la porta a incloure el Consell General en la negociació de les competències i transferències

Pel que fa a d’altres reformes pendents, com és la de la Funció Pública, el cap de Govern ha dit que ha arribat el moment d’afrontar la qüestió, amb el ministre Jordi Alcobé al capdavant, i ha afegit que “volem interlocutors que representin bé tot el col·lectiu”. Finalment, en l’àmbit de la reforma de les transferències i competències, ha recordat que el Govern no està disposat a augmentar la partida que es destina als comuns a més dels 54,6 milions d’euros actuals, i ha avançat que no tanca la porta a poder incloure el Consell General en la negociació, tal com han demanat els partits de l’oposició. 

Text i foto: ANA