Martí i Rodríguez participen en la primera lectura de poemes

El Ministeri de Salut i Benestar ha organitzat, amb la col·laboració del Comú d’Andorra la Vella i la Federació de Gent Gran del Principat, la primera lectura pública de poemes amb motiu de la diada de Sant Jordi. L’acte ha tingut lloc aquest dilluns al matí a la plaça del poble de la capital i el poema inaugural ha anat a càrrec del cap de Govern, Antoni Martí, que ha llegit a dues veus amb Montserrat Tomàs, representant la llar de gent gran d’Escaldes-Engordany, l’obra titulada Andorra la Vella, de Manuel Pal Casanoves.

El president de la Federació de Gent Gran, Marcel Besolí, ha inaugurat l’acte, i la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, també ha llegit un fragment d’Anticipant Octubre, d’Ester Fenoll. Rodríguez ha destacat que la iniciativa s’organitza mitjançant el programa de gent gran i participació social del Departament de Benestar. L’acte també ha comptat amb l’estreta col·laboració de la Federació de Gent gran, que ha contribuït en la tria de poemes, entre d’altres.

La finalitat de l’acte ha estat compartir un espai on la gent gran del Principat (llars, residències, etcètera) conjuntament amb diverses autoritats públiques del país llegeixin poemes d’escriptors andorrans. Rodríguez ha explicat que l’objectiu és el de visibilitzar la gent gran amb diferents col·lectius, de manera que de cara a futures edicions s’anirà variant el sector social que llegirà els poemes amb la gent gran.

Entre els lectors, han participat padrins i padrines amb diferents realitats socials (gent que està en residències, avis autònoms, gent usuària del servei de teleassistència de Creu Roja, etcètera). A més, per tal d’oferir un espai de reconeixement públic als guanyadors de la Mostra literària de tardor, aquests han estat convidats a llegir les seves obres conjuntament amb els poemes que la resta de persones han interpretat públicament.

(Foto: S.F.G.)

(Cliqueu a sobre per ampliar)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.