Martí i Riberaygua lliuren els certificats de prevenció de blanqueig i ludopaties als empleats del Bingo

bingoEl cap de Govern, Antoni Martí, i el ministre de Presidència, Antoni Riberaygua, han participat aquest dimarts a l’acte de lliurament de certificats als treballadors de bingo que han seguit les formacions sobre blanqueig de capitals, finançament del terrorisme i conductes patològiques associades al joc. Les sessions formatives són, segons Martí, “un exemple més de la política d’aquest Govern respecte el joc”, ja que tenen l’objectiu de garantir les millors condicions en aquest àmbit.

“La formació que heu rebut, no només us permetrà donar un millor servei als usuaris i estar més ben preparats per al mercat de treball, sinó que contribuirà a millorar la imatge de seriositat i transparència del nostre país”, ha assegurat el cap de Govern. Martí ha recordat les paraules del ministre de la Presidència, que va sintetitzar aquest objectiu en una frase: “A Andorra no juguem amb el joc”. Segons el cap de Govern, “aquest és l’esperit que hi ha a la modificació de la llei del bingo de l’octubre del 2012 i al projecte de llei del joc que el Ministeri de Presidència està a punt d’enllestir”.

Martí també ha expressat que quan el Govern va decidir explorar les possibilitats del sector del joc com un complement a l’oferta turística, comercial i d’oci “ho va fer tenint unes línies vermelles molt clares: Els beneficis que el sector del joc pot donar a la societat andorrana no poden quedar enterbolits per una mala imatge internacional del nostre país o per haver posat en risc la salut de les persones”.

En aquest sentit, les línies vermelles “es tradueixen en dues actuacions molt clares: Ser molt rigorosos en la lluita contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme; i agafar totes les precaucions per evitar les conductes patològiques associades als jocs d’atzar”. Martí ha fet referència, en aquest cas, a la participació a l’acte del Cap de la Unitat d’Intel·ligència Financera, Carles Fiñana, i el màxim responsable de Benestar Social, Ramon Nicolau.

Finalment, el cap de Govern ha recordat la importància de continuar posant la base del que ha de ser “un sector del joc seriós, responsable i beneficiós per al Principat d’Andorra”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.