rajoy-martiEl cap de Govern, Antoni Martí, i el president espanyol, Mariano Rajoy, han tingut ocasió de  mantenir una reunió bilateral a Veracruz, com ja és habitual en les Cimeres Iberoamericanes. Els dos mandataris han constatat que la conclusió de les negociacions del conveni de doble imposició es imminent.  A tal efecte, Martí i Rajoy han acordat la realització de la que serà la primera visita oficial d’un cap de l’executiu espanyol a Andorra que podria tenir lloc a principis de gener.

El cap de Govern ha mantingut també una trobada amb el president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, donant continuïtat a la visita realitzada pel ministres d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i Turisme, Francesc Camp, a Bogotà fa uns mesos. Martí ha proposat la realització d’un trobada sectorial de ministres d’Educació iberoamericans de preparació per la propera Cimera que tindrà lloc a Colòmbia el 2016. També s’ha proposat una visita a Andorra d’una delegació colombiana amb l’objectiu d’incentivar els intercanvis econòmics.

La delegació andorrana ha destacat que la Cimera Iberoamericana de Veracruz ha estat altament positiva pels interessos de l’Estat andorrà ja que s’ha encaminat de manera decidida la possibilitat real de signar un conveni de doble imposició amb Portugal. El cap de Govern ha assenyalat que ha servit també per impulsar definitivament el conveni de doble imposició amb Espanya i la visita del president Rajoy a Andorra. Aquests dos significatius avenços, units amb la recent ratificació del CDI amb França per part de l’Assemblea Nacional, signifiquen un pas definitiu en l’estratègia endegada pel Govern al tomb de l’obertura i de la diversificació econòmica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada