El cap de Govern, Antoni Martí, acompanyat pel síndic general, Vicenç Mateu, s’han trobat amb el copríncep francès, François Hollande, al Palau de l’Elisi a París, en el marc de les trobades institucionals periòdiques amb el cap d’Estat, per tal d’informar de la situació política i econòmica del país.

L’evolució de l’afer BPA ha centrat part de la reunió, en aquest sentit Martí ha celebrat poder correspondre la confiança dipositada pel copríncep des de l’inici d’aquest assumpte informant-lo de la recent nota emesa pel FinCEN en la que el tresor americà avalava les mesures adoptades per les autoritats competents del Principat en tot aquest procés. Martí ha explicat a Hollande que el proper pas passa per la venda de Vallbanc, també s’ha referit a que el principal objectiu de la resolució del procés és que els clients puguin recuperar els seus diners. El cap de Govern ha volgut matisar que des de l’executiu es continuarà treballant per reforçar la plaça financera andorrana.

Antoni Martí ha fet partícip al copríncep de l’evolució del procés de reforma iniciat tant en la legislatura precedent com en la present amb una aposta clara per la transparència i la cooperació, informant dels recents acords signats tant pel que fa l’Acord d’Intercanvi Automàtic d’Informació Fiscal amb la UE, com el multilateral amb l’OCDE per a l’intercanvi automàtic en matèria tributària, signat el desembre passat.

L’evolució de les negociacions per a l’acord amb la Unió Europea ha estat un tema rellevant d’aquesta trobada. El cap de Govern ha manifestat la continuïtat de les negociacions en el marc institucional i ha explicat al copríncep que recentment s’han iniciat les converses pel que fa el marc sectorial. Martí ha precisat que el primer dels punts marcats en agenda és el que fa referència a la lliure circulació de mercaderies. El mandatari andorrà ha indicat que les autoritats europees són sensibles a les particularitats d’Andorra i que totes les parts treballen amb la voluntat de trobar solucions per un equilibri entre l’homogeneïtat del mercat europeu i les especificitats del país. Un cop més el copríncep ha reafirmat el suport de la República Francesa en aquest procés negociador.

2 comentaris

  1. Hoy vencia el plazo para la recepcion de ofertas por Vall Banc. Y ? , que pasa, el silencio es total, siguen incumpliendo fechas. ¿Lo sabe Hollande?. Haganos el favor sr. Marti, termine con esto o deje el lugar a otro si no sabe como hacerlo. Digale a la gente del AREB que esto no da para mas. Y dejen de jugar a las escondidas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada