Martí i Mateu agraeixen el suport de l’Elisi al CDI i la negociació amb la UE

hollande marti

El copríncep i president de la República Francesa, François Hollande, ha rebut aquest dimarts al Palau de l’Elisi el cap de Govern, Antoni Martí, i el síndic general, Vicenç Mateu, una trobada en la que també ha pres part el nou representant personal del copríncep, Thierry Lataste.

La reunió, de 30 minuts de durada, ha servit per fer una repàs de la situació política i econòmica del país i per informar Hollande del calendari electoral. Martí ha anunciat que ell mateix i el síndic es traslladaran dijous al Palau episcopal per informar-ne el copríncep Joan Enric Vives.

El cap de Govern té també previst comunicar els grups parlamentaris les dates de dissolució del Consell i convocatòria d’eleccions així com tots els terminis del procés electoral.

La delegació andorrana ha volgut trametre el copríncep l’amistat i afecte del poble andorrà pels “llastimosos” atemptats que han sacsejat França i el món. Els Convenis de Doble Imposició també han estat objecte d’interès en la reunió. El cap de Govern ha recordat que des de l’Elisi “es va impulsar i es va ajudar” a que el Conveni amb França sigui una realitat. Igualment s’ha felicitat de la signatura “d’un bon acord” amb Espanya.

“El 2015 serà l’any de ratificació dels convenis amb dos gran estats veïns  amics”, ha indicat Martí, que ha afegit que el camí passa per disposar d’una xarxa internacional de convenis: “Tenim una economia que pot sortir al món i cal donar-li facilitats”.

La conversa sobre la negociació amb la Unió Europea s’ha produït en termes similars. El cap de l’executiu ha agraït a Hollande el suport de la República francesa al procés i ha recordat l’oportunitat que suposa per Andorra. Ha remarcat igualment que el Tractat de Lisboa i tant França com Espanya reconeixen les especificitats i peculiaritats de l’acord entre les dues parts.

Martí considera que “una involució seria dolenta per Andorra” i ha insistit que un acord d’associació amb la Unió Europea és molt esperançador per “una Andorra que s’obre al món, que competeix, que té una fiscalitat baixa però homologable”. El cap de Govern desitja “unitat al voltant d’aquest projecte”, un projecte no només volgut per l’actual executiu sinó també “per caps de Govern anteriors”.

TOTES LES NOTÍCIES