Martí i Hubac aprofundeixen en els dossiers d’interès bilateral

El cap de Govern, Toni Martí, es va desplaçar aquest dimecres a París per mantenir una reunió amb la representant del copríncep francès, Sylvie Hubach. Segons han informat fonts de l’Executiu, la trobada va servir per posar al dia a Hubac sobre ‘l’activitat governamental, l’estat del procés de reformes del país i els dossiers que hi ha oberts en aquests moments’. La reunió havia estat concertada el passat 26 de juliol, quan François Hollande va rebre institucionalment el síndic general i el cap de Govern al Palau de l’Elisi, moment en el qual es van emplaçar amb Sylvie Hubac a una reunió de treball més llarga a finals d’agost, segons relaten les mateixes fonts.

La trobada a París del cap de Govern amb la representant del copríncep francès d’aquest dimecres va durar més d’una hora i mitja i, segons expliquen les fonts governamentals, ‘va ser una reunió per aprofundir en els diferents temes que no van poder tractar-se durant la trobada institucional del passat 26 de juliol’ que van mantenir al Palau de l’Elisi per primera vegada el cap de Govern i el síndic general amb el copríncep francès i president de la República francesa, François Hollande.

Toni Martí anava acompanyat del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, mentre que Sylvie Hubac hi va assistir amb el director del seu gabinet, Pascal Escande.

Les mateixes fonts asseguren que el cap de Govern va fer un repàs a tota l’activitat que s’està duent a terme des de l’Executiu i va explicar a Hubac quina és ‘la situació econòmica d’Andorra, així com l’estat de les reformes fiscals i el procés d’obertura del país’. En la conversa també hi va tenir cabuda el conveni de doble imposició, pendent de signar entre els dos estats, entre d’altres qüestions.

Sobre la llargada de la reunió, les mateixes fonts asseguren que ‘després de la recent presa de possessió, encara no s’havia fet aquesta posada al punt de l’actualitat del país amb la representant del copríncep francès, i Sylvie Hubac es caracteritza per estudiar-se molt bé els dossiers’. Toni Martí té previst la setmana vinent mantenir una reunió d’aquestes mateixes característiques amb el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i el seu representant personal, Josep Maria Mauri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.