fira-1El cap de Govern, Toni Martí, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, han estat els encarregats d’inaugurar aquest divendres al matí la Fira d’Andorra la Vella esperant que sigui un èxit d’assistència com ho ha estat per la participació d’estands d’empreses i entitats del país. De fet, segons ha assenyalat la cònsol, molts dels estands són repetidors que ‘aposten per venir per donar-se a conèixer i es materialitza en contractes, vendes i activitat comercial’. En aquest mateix sentit, el cap de Govern ha manifestat que la fira ‘torna a representar l’economia andorrana, que està patint però té il·lusió i posa mitjans i impulsos per sortir de la crisi’.

Uns 179 expositors participen des d’aquest divendres fins diumenge en la 35a edició de la Fira d’Andorra la Vella i la 3a Fira d’Associacions. El cap de Govern, Toni Martí, i la cònsol de la capital, Rosa Ferrer, han estat els encarregats d’inaugurar la present edició acompanyats de les autoritats nacionals i parroquials.

Entre les novetats d’enguany hi ha la temàtica esportiva i de lleure i la fira d’artesans situada al passeig del riu, dos canvis que han estat ben valorats per la cònsol. Ferrer també ha celebrat l’increment d’estands i ha apuntat que n’hi ha molts que aposten per repetir perquè després ‘es materialitza en contactes, vendes i activitat comercial’. De fet, la cònsol ha animat a tothom a passejar per la fira i ha desitjat que s’arribi a les xifres de visitants dels anys anteriors.

Durant la seva visita als diferents estands Martí i Ferrer han saludat conjuntament els responsables de les empreses i entitats representades i han participat en algunes de les activitats programades com l’energycling de FEDA. Davant d’aquesta complicitat i preguntada sobre una possible col·laboració política, la cònsol ha afirmat que ‘sempre hem treballat políticament conjuntament’ i ha posat com a mostra el fet que el Comú cedís l’aparcament del Parc Central per a acollir el Cirque du Soleil i que ‘si és bo per Andorra’ no tindria problema en tornar-ho a fer.

Per la seva part, el cap de Govern ha apuntat que es tracta d’una fira ‘molt consolidada’ i d’un ‘lloc de retrobament’ en el qual ha desitjat que ‘els empresaris de casa puguin concretar molts negocis’. Precisament, Martí ha considerat que la fira té un ‘doble impacte’: no fer-la seria ‘una mancança molt forta per a la societat andorrana’ per aquest factor de ‘retrobament’ i ‘convivència’, i econòmicament té un efecte positiu perquè ‘cadascun dels estands que són aquí creuen en els seus negocis, inverteixen en els estands a la fira’ i representen una economia que ‘està patint però té il·lusió i posa mitjans per sortir de la crisi’.

Valoració de l’atur

Per últim, Martí ha valorat les xifres de l’atur i ha afirmat que després de tres o quatre mesos de davallades ‘mai vam ser triomfalistes’ i malgrat que les persones desocupades hagin augmentat en el darrer mes, és el mes de setembre dels darrers anys en què el número d’aturats és més baix, ha apuntat. Per exemple el setembre del 2012 eren 1020 persones cercant feina i enguany 946. ‘Quedem-nos en lo positiu’, ha afegit, però ‘no podem ser triomfalistes’, ha conclòs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada