El cap de Govern, Antoni Martí, i el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, han participat, aquest dilluns, en la celebració de la 25a edició de la Festa Magna, i han volgut reconèixer la gran aportació que fan les persones grans a la societat.

En la gran festa de la gent gran, el cap de Govern i el ministre han coincidit a destacar que el col·lectiu de la gent gran no és només un col·lectiu que necessita i que té dependència dels altres, sinó que aporta i té molt a aportar a la societat. De fet, Martí ha assegurat que “la societat s’empobriria sense la presència i l’aportació de la gent gran”.

Així mateix, el cap de Govern ha afegit que el reconeixement a la gent gran és una qüestió de gratitud, i per això ha destacat que els esforços del Govern per superar la crisi econòmica han servit també per enfortir les finances públiques i per poder donar una millor atenció als padrins, i més garanties al futur del sistema de pensions.

Igualment, Martí ha recordat que el Govern s’ha compromès amb les pensions de la gent gran, i que cada any s’augmenta el salari mínim, de manera que també s’incrementen les pensions.

Per la seva banda, el ministre Espot ha volgut aprofitar la Festa Magna per recordar els esforços que ha fet el ministeri per aconseguir que les persones grans siguin autònomes i puguin conservar la millor qualitat de vida. Així, ha fet referència al Pla d’Atenció Integral per a la gent gran que porta per títol “Tu ets important” i que busca promoure una gent gran activa i permetre un envelliment amb qualitat de vida.

Igualment, Espot ha fet referència a l’increment de l’import de les pensions o prestacions de les persones grans, gràcies a la modificació d’alguns llindars, que ja s’ha fet efectiu amb l’entrada en vigor del pressupost del 2018. Així mateix, ha recordat la modificació aprovada la setmana passada per garantir el reemborsament de fins al 100% de la despesa sanitària a tots els beneficiaris de la pensió de solidaritat per a la gent gran.

Espot també ha anunciat que el Govern està apunt de signar un conveni amb el Col·legi de Podòlegs per tal d’oferir la podologia com un servei finançat públicament gairebé al 100% per a les persones que perceben la pensió de

solidaritat per a la gent gran. A més, ha indicat que properament s’organitzaran tres tallers de suport i d’acompanyament a les famílies i als cuidadors professionals, ja que és important acompanyar l’entorn de les persones que van perdent autonomia.

El ministre ha assegurat que durant els anys que ha estat al capdavant d’Afers Socials ha dut a terme una política enfocada a aconseguir que la gent gran continuï sent una part essencial de la societat andorrana. A més, ha manifestat que “si seguim treballant a bon ritme, les polítiques per a la gent gran tindran el mateix dinamisme i vitalitat que vosaltres ens demostreu en la Festa Magna”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada