Martí i Espot encoratgen els 20 nous agents del Cos de Policia a exercir la seva tasca amb rigor, professionalitat i vocació

promocio policia

El cap de Govern, Antoni Martí, i el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, han presidit aquest divendres l’acte de jurament de la 51a promoció d’agents del Cos de Policia. Martí i Espot han volgut encoratjar els nous agents a dur a terme la seva tasca amb el màxim rigor, professionalitat i vocació.

Martí ha posat de manifest que Andorra és “un dels països més segurs del món”, com així es trasllada als diferents fòrums internacionals en els quals participa el Govern andorrà. “Perquè la seguretat ciutadana i l’estabilitat institucional d’Andorra tenen una rellevància política, diplomàtica i econòmica de primer ordre”, ha justificat.

El cap de Govern ha precisat que “Andorra no és només un país segur, sinó que també és un país tranquil, perquè quan parlem d’un país amb molta seguretat podríem pensar també en un Estat policial, i no és així”. Martí ha ampliat que a Andorra “la seguretat ciutadana és sinònim de tranquil·litat”.

El cap de l’Executiu ha explicat que entre les virtuts del Cos de Policia hi ha el fet de “ser proper al ciutadà, discret i humà en el sentit més elevat de l’expressió”. Martí ha demanat als nous agents que estiguin sempre “al servei dels ciutadans”, ja que “de vosaltres depèn que Andorra continuï sent el país tranquil que tots hem conegut”.

El ministre de Justícia i Interior ha centrat la seva intervenció en “l’alta i compromesa missió” del Cos de Policia i en la necessitat de “moure’s sempre en un terreny delicat: el de l’ús de la força i la coerció per evitar, precisament, que l’ús de la força i la coerció indiscriminades s’acabin imposant”.

Espot ha animat els nous agents a “treballar des del rigor i la professionalitat, però sobretot a no perdre mai la vocació i l’esperit de servei públic”. El titular de Justícia i Interior ha recordat als policies que “en totes i cadascuna de les vostres actuacions com a policies, vosaltres sou els ulls, les oïdes i les mans de l’Estat andorrà”.