Martí i Cinca participen a la Diada de la Duana

El cap de Govern, Antoni Martí; el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca; i la directora de la Duana, Marta Boquera, han participat aquest dilluns a la tarda a la Diada de la Duana, que s’ha celebrat al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Martí i Cinca han reconegut en els seus parlaments la important tasca del cos, que durant el 2012 va efectuar 323.574 declaracions i va recaptar a les fronteres 201.207.000 euros, segons ha informat Boquera.

Martí ha recordat que “l’Agència Fiscal i de Fronteres està avui al centre d’una de les grans reformes que el nostre país està afrontant i, n’estic segur, culminarà amb èxit”, en referència a la reforma fiscal i l’homologació de l’economia. El cap de Govern ha recordat la doble premissa que guia la feina dels duaners: simplificar els tràmits i, al mateix temps, actuar amb la determinació i la fermesa necessàries perquè els nous impostos s’apliquin de manera efectiva i equitativa.

El cap de Govern ha manifestat: “Els treballadors de la Duana, i per extensió els de l’Agència Fiscal i de Fronteres, han de saber que sense la seva col·laboració lleial construir el nou model econòmic d’Andorra seria molt més difícil”. Per aquest motiu, Martí ha mostrat l’agraïment del Govern i de tots els ciutadans per la feina feta per part del cos.

Cinca ha felicitat els 25 anys de servei als agents de Duana Marie Line Solà i Joan Visa, mentre que a l’acte també s’han entregat els diplomes als agents que van participar a la formació en l’impost d’activitats econòmiques. El ministre de Finances i Funció Pública ha recordat que la Duana és un departament en constant actualització i que té com a principal repte ajudar a fer un país més competitiu, ja que ha de contribuir a “posar en funcionament i consolidar el nou marc fiscal”.

Boquera ha recordat que l’entrada en vigor del nou programari informàtic a partir del dia 1 de febrer millorarà l’eficiència i rapidesa dels procediments. Cinca també ha manifestat que durant les pròximes setmanes s’entrarà a tràmit parlamentari el projecte de llei de creació de l’Agència Andorrana Fiscal i de Fronteres, que juntament l’actualització de la llei de bases de l’ordenament tributari, entre altres mesures, contribuirà a millorar la feina del cos.

TOTES LES NOTÍCIES