El 3r Concurs de microrelats que organitza l’Associació Carnet Jove Andorra amb la col·laboració de l’àrea de Lectura Pública i Biblioteques del Govern, ha rebut 68 microrelats de joves d’entre 12 i 30 anys.
El jurat, format per Inés Sánchez, cap d’àrea de Lectura Pública i Biblioteques; Roser Suñé i Imma Tomàs, totes dues del col·lectiu Portella; Elena Aranda; lectora professional, Arnau Colominas, periodista; Maria Cucurull i Txema Díaz docents i Nerea Iglesias; guanyadora en la passada edició, han decidit guardonar amb el primer premi els següents microrelats:

Categoria 12-14 anys
“Informe des de la Terra” de Martí Farrero Bordas.
Premi: 100 €.

Categoria 15-17 anys
“Sota el torb” de Karen Martin Cornes.
Premi: 100 €.

Categoria 18-30 anys
“Justícia sense matisos” de Marina Castillo Massoni.
Premi: 200 €.

El jurat també ha decidit atorgar dos accèssits en les dues categories de menors d’edat:

“Una altra gota” de Paula Despretz Sanz.
Premi: lot de llibres.

“L’inici” de Marc Camardons Cirera.
Premi: lot de llibres.

Tanmateix, el jurat ha volgut atorgar tres mencions en la categoria 18-30 anys a les obres:

“Salma” de Lua Roca Menses.

“Com una princesa” de Carlota de Miguel Barbero.

“Quan penses que el coratge és suficient, però falta capacitat de reacció. (O de com hauríem de deixar fluir les coses) d’Alba González Gómez.

D’“Informe des de la Terra” de Martí Farrero Bordas, el jurat n’ha destacat la seva maduresa i la seva crítica a la societat. Del relat “Sota el torb” de Karen Martin, el jurat ha volgut ressaltar el manteniment del desenllaç fins el final on es tracta la possibilitat que la persona estimada pertanyi al mateix sexe. Finalment el jurat ha fet guanyador de la categoria 18-30 anys al relat “Justícia sense matisos” de Marina Castillo per les seves descripcions acurades i per ser un relat molt ben cosit.
La valoració general del jurat ha estat molt positiva destacant l’alta participació al certamen tot i que, coincideixen en la necessitat que els joves segueixin practicant per treballar més l’argument i el lèxic emprat.
Tots els relats premiats es podran llegir a partir d’aquesta setmana al web del Carnet Jove Andorra: www.carnetjove.ad

El Carnet Jove té com a objectiu contribuir a millorar la qualitat de vida dels joves a través de l’oferiment i la promoció de serveis, propostes, activitats i descomptes en diferents àmbits, com ara la cultura, els esports, la formació, la salut o la mobilitat. El Carnet Jove a Andorra està tutelat per l’Associació Carnet Jove Andorra, formada pel Govern d’Andorra i els set comuns, i amb el patrocini de Crèdit Andorrà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada