martiEl  cap de Govern, Toni Martí, espera poder parlar amb el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, per poder aclarir la situació sobre les resolucions preses pel parlament català i en les quals es considera Andorra com un paradís fiscal. Ha manifestat, a més, que el conseller d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, ha contactat per via telefònica amb el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya. Per tant, ha incidit en què confia poder resoldre aquesta qüestió a través del diàleg, tenint en compte que les relacions amb Catalunya “han estat, són i seran” bones. De moment la moció o acord que es volia impulsar des del Consell General queda aturada.

El cap de Govern, Toni Martí, ha manifestat que espera poder parlar en breu amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per poder “aclarir” el que considera que ha estat un malentès al voltant de les resolucions adoptades pel parlament de Catalunya i en què es considera Andorra com un paradís fiscal. D’aquesta manera, ha qualificat aquestes resolucions com de “desafortunades” i ha afegit que el conseller d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, ha contactat per via telefònica amb el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya. Martí ha destacat que les relacions amb Catalunya “han estat, són i seran” bones i creu que a través del diàleg amb els responsables de la Generalitat aquestes resolucions puguin ser reconsiderades.

Martí ha assenyalat el fet que fins i tot diputats del parlament català hagin manifestat que no es tracta d’unes resolucions “encertades” i que per tant sembla que la situació es podrà reconduir. “No traiem les coses de mare”, ha remarcat. També s’ha referit a la proposta de moció o proposta d’acord que es volia impulsar des del Consell General per manifstar el malstar per aquesta situació i ha remarcat que el “satisfà” que els consellers generals també estiguin “molestos” per aquesta resolució. Ha destacat que correspon a ells decidir què volen fer i que ell, per la seva part, el que ha de fer és “parlar amb Puigdemont” per expressar-li que el que aquestes resolucions reflecteixen “no s’ajusta a la realitat ni fiscal ni social” del país. De moment, la moció o acord que havia d’impulsar el Consell General queda aturada, tal com han manifestat els consellers consultats.

Text i foto: ANA

1 comentari

  1. Senyor Martí, vostè si que li haurà d’aclarir el paper d’Andorra respecte a la violació del secret bancari i a les seves baixades de pantalons amb el govern espanyol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada