Martí es tornarà a reunir amb Juncker a l’octubre per defensar l’acord duaner

El  cap de Govern es reunirà el 6 d’octubre amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker. Antoni Martí defensarà aspectes com ara l’acord duaner, en el marc de les negociacions per a l’acord d´associació. Ho ha fet públic durant la segona reunió amb els agents socials, econòmics i polítics per informar del procés negociador amb la Unió Europea.

Després de la reunió del març de 2015, Antoni Martí es tornarà a reunir, el 6 d’octubre, amb el president de la Comissió Europea. Una trobada que el cap de Govern preveu positiva per defensar els interessos d’Andorra, com ara l’acord duaner. “Ara que ha començat la negociació, és un bon moment per recordar-li el que ja sap”, ha dit Martí afegint que “compto amb la complicitat del president (Juncker)” ja que “ha estat primer ministre d’un petit estat com Luxemburg i estic segur que té la sensibilitat d’aquells que hem de gestionar països de dimensió reduïda”.

Martí ho ha anunciat durant la trobada per informar de les negociacions per a l´acord d’associació amb la Unió Europea amb els agents socials, econòmics i polítics. Ha explicat que al setembre hi haurà una nova reunió a Brussel·les per tractar el marc institucional, però també la lliure circulació de mercaderies.

Els agents n´han sortit satisfets, afirmant que s’ha resolt la manca d’´informació de la qual es queixaven. La CEA ha demanat que el Govern defensi la sobirania fiscal. Pel seu president, Xavier Altimir, aquest “és un punt innegociable”. Assegura que “el Govern ja ens ha dit que la fiscalitat no entra en l’acord d’associació, però creiem que és un punt que hauria de quedar reflectit negre sobre blanc en l’acord”.

El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, considera l’acord “una gran oportunitat” perquè “l’acostament a Europa farà que per força haguem d’adaptar algunes lleis que beneficiaran els treballadors i treballadores”. Finalment, el president del grup parlamentari mixt i conseller socialdemòcrata Pere López, ha recordat que des que el pacte d’estats’ha constituït. “sempre hem demanat que s’ampliés el treball amb els agents econòmics i socials”. “La informació va arribant mica en mica i el dossier s’anirà coneixent”, ha afegit.

Martí també ha anunciat que la setmana vinent, durant l’assemblea general de l’ONU, a Nova York, té previst signar diversos convenis per evitar la doble imposició. Això sí, sense especificar-ne quants ni amb qui.