marti-san-marinoEl  cap de Govern, Antoni Martí ha estat rebut en honor d’orador oficial pels capitans Regents de la República de San Marino, Gean Nicola i Massimo Andrea, al Palau Públic, on ha estat condecorat amb la Gran Creu de l’Ordre eqüestre de Santa Àgueda.

En la seva intervenció, Antoni Martí, presentat pel ministre d’Afers Exteriors i Polítics, Pasquale Valentini, ha mostrat la seva gratitud als representants de les institucions de la República pels honors concedits i ha afirmat que la seva visita és un símbol de les bones relacions diplomàtiques, dels esforços compartits i dels objectius comuns d’Andorra i San Marino.

Martí ha mostrat el seu respecte per aquest petit Estat que ha sabut preservar la seva identitat i la seva independència i que alhora s’ha adaptat a la transformació marcada per l’entorn europeu. En aquest sentit, el cap de Govern ha relatat els paral·lelismes històrics que comparteixen El Principat d’Andorra i la República de San Marino, dos països, en paraules del cap de Govern “dipositaris d’un extens llegat històric” i amb uns valors de parlamentarisme, de pau, de senzillesa i de capacitat d’evolució que es projectaran cap al futur.

La concessió de la Gran Creu de l’Ordre eqüestre de Santa Àgueda correspon al Consell Gran i General i als Capitans Regents de San Marino. Aquest mèrit s’atorga per gratificar els serveis i l’afecte servits a la República.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada