El  cap de Govern ha encapçalat la reunió del Pacte d’Estat sobre l’Acord d’Associació entre Andorra i la Unió Europea amb els representants dels agents econòmics i socials. Antoni Martí ha informat del contingut de la reunió entre les delegacions negociadores que va tenir lloc a Brussel·les el passat mes de desembre, centrada en aspectes relatius a la negociació de la circulació de mercaderies. Els assistents a la reunió, han celebrat la dinàmica proactiva de treball iniciada entre la delegació negociadora i els representants dels diferents sectors.

En la trobada el cap de Govern ha estat acompanyat de membres de l’Executiu i també han participat el president suplent del Grup parlamentari Demòcrata, Miquel Aleix, els consellers generals demòcrates, Carles Ensenyat i Maria Martissella, així com el conseller general del partit Socialdemòcrata, Pere López.

Durant la reunió, el cap de Govern, ha informat que els negociadors europeus entenen que cal una solució específica pel capítol 24 del Sistema Harmonitzat Duaner, relatiu al tabac. En aquest sentit, s’ha comunicat que la delegació andorrana està treballant per reprendre els continguts de l’Acord de 1990 dins del text del futur Acord d’Associació.

Martí també ha comunicat que la delegació negociadora andorrana està treballant amb els diferents sectors per analitzar els capítols compresos entre l’1 i el 23, per tal d’elaborar una proposta que els proporcioni noves oportunitats. Les reunions de treball donen resposta a la demanda dels mateixos sectors i s’han rebut de manera molt positiva. Aquestes trobades de treball continuaran durant les pròximes setmanes.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada