Martí diu que un futur impost als ‘exiliats fiscals’ no fa inviable el conveni de doble imposició amb França

La preocupació dels residents francesos a Andorra per la clàusula que contempla el conveni de doble imposició entre França i Andorra i per la qual haurien de tributar al seu paçís d’origen en cas que el futur president i copríncep, François Hollande, implanti un nou impost per als exiliats fiscals, ha estat matisada pel cap de Govern, Toni Martí, que ha assegurat que en cas que França legisli sobre el nou impost caldrà tornar a asseure’s i ‘veure com s’implementarà dins del conveni de doble imposició’.

El cap de Govern, Toni Martí, ha respost les declaracions del representant de la comunitat francesa a Andorra en relació a la possibilitat que França apliqui la clàusula prevista en el conveni de doble imposició per la qual els residents francesos també haurien de tributar al seu país d’origen.

Això passaria si tal com hauria promès durant la campanya electoral el futur president de la República francesa i copríncep, François Hollande, aprovés una legislació per la qual es regulés un nou impost especial per als ‘exiliats fiscals’. O el que és el mateix: un impost específic per als residents francesos en països com Andorra, Suïssa, Bèlgica i Luxemburg. Aquesta promesa electoral també va ser realitzada per Nicolas Sarkozy.

Es dóna el cas que amb aquests tres darrers països -Suïssa, Bèlgica i Luxemburg- França ja hi tenia signats acords bilaterals, per la qual cosa hauria d’obrir un nou procés negociador per poder cobrar impostos als exiliats fiscals.

Amb Andorra, en canvi, és el primer estat amb qui França signa un acord introduint-t’hi la clàusula per la qual es reserva el dret de no aplicar als residents francesos a Andorra el conveni de doble imposició i, per tant, haver de tributar al seu país amb motiu de la introducció del nou impost.

El cap de Govern, Toni Martí, ha dit en declaracions a Andorra Televisió, que encara no existeix aquest impost i que en cas que França arribés a fer la nova legislació sobre els exiliats fiscals, ‘hauria d’haver una nova reunió a veure com s’implementarà dins del conveni de doble imposició’. Martí ha afegit que no és un tema que faci inviable la firma de l’acord.

TOTES LES NOTÍCIES