Durant la inauguració de la planta de cogeneració d’Incles, el cap de Govern, Toni Martí, ha replicat la notícia publicada aquest dimecres a la nit pel mitjà digital ‘Ok Diario’, on s’explica que va cobrar una transferència de 344.673 euros per la seva feina com a arquitecte de la construcció d’un edifici a Escaldes, propietat dels Cierco, l’any 2009. Durant aquell any era cònsol major d’Escaldes, motiu pel qual el mitjà deixa entendre que podria haver-hi hagut un problema d’incompatibilitats. En aquest sentit, Martí ha assegurat que té “la consciència tranquil·la” i que no està “gens preocupat”. Ha recordat que no hi ha una llei d’incompatibilitats que li impedís cobrar per la seva professió mentre era cònsol, i a més ha afegit que el març del 2009 el Col·legi d’Arquitectes va aprovar les seves normes deontològiques, les quals “he complert totes”.

El cap de Govern, Toni Martí, ha assegurat que “estic la mar de tranquil” perquè “compleixo escrupolosament la llei i les normes deontològiques”. De fet, ha explicat que durant aquell període “vaig renunciar” a moltes feines. Així mateix, ha explicat que quan va ser cap de Govern, “vaig passar a ser arquitecte no exercent, com marca la llei”.

La informació que publica el mitjà espanyol hauria aparegut en un informe de l’auditora PricewaterhouseCoopers, inclòs al sumari del ‘cas BPA’.

D’altra banda, Martí també ha estat preguntat per la condemna dels excònsols de Sant Julià. El cap de Govern ha reiterat que la justícia ha fet la seva feina, i ha afegit que des d’un punt de vista democràtic i de transparència, tot i que pugui saber greu, “qui no compleix la llei ha de ser sancionat”, i “això val tant per als polítics com per a la resta de la gent”.

Pel que fa a la demanda de dimissió de Marc Calvet feta per Liberals d’Andorra, Martí ha assegurat que “el Partit Liberal pot demanar les dimissions que vulgui, ja hi estem acostumats”, i s’ha remès a les declaracions fetes aquest dimecres per Trini Marín i Eric Jover, que ha qualificat de “molt clarificadores”.

Precisament en relació a totes aquestes qüestions i pel fet d’estar vivint “una legislatura molt complexa”, Toni Martí considera que els partits polítics han de fer un codi deontològic per evitar interpretacions, que es complementi amb l’aprovació d’una llei d’incompatibilitats molt més clara i que inclogui, no només les del Govern sinó també les dels comuns i dels altres organismes. Per concloure, Martí ha demanat que no es compari Andorra “amb d’altres llocs, on malauradament hi ha hagut usos molt indeguts de diner públic”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada