El  cap de Govern, Toni Martí, ha manifestat aquest dilluns al matí, després de signar al llibre de condolences instal·lat a l’ambaixada d’Espanya amb motiu dels atemptats de Barcelona i Cambrils, que vol “plantejar un gran pacte” en el debat d’orientació política per “reforçar la policia” i poder-la dotar dels mitjans necessaris perquè pugui efectuar la seva feina amb més mitjans. Martí ha manifestat que malgrat calen efectius, el cos està fent “una gran feina i la seguretat està garantida”. Tant el cap de Govern, com el síndic general, Vicenç Mateu i els ministres Jordi Cinca, Maria Ubach i Jordi Torres s’han desplaçat aquest dilluns al matí a l’ambaixada per mostrar el seu condol i la condemna als atemptats.

El cap de Govern, Toni Martí, ha posat en relleu que en el debat d’orientació política vol “plantejar un gran pacte” per “reforçar la policia” ja que considera que cal dotar de més mitjans humans el cos. D’aquesta manera, ha manifestat que tot i que darrerament s’han convocat noves places cal continuar dotant la policia de més efectius perquè darrerament hi ha hagut moltes baixes.

El cap de Govern, que ha fet aquestes manifestacions després de signar al llibre de condolences que s’ha instal·lat a l’ambaixada d’Espanya amb motiu dels atemptats de Barcelona i Cambrils, ha destacat que “cada vegada hi ha més feina” per a la policia i que per exemple caldrà crear una unitat en qüestió de terrorisme, per tenir les eines necessàries per lluitar contra aquest tipus de delictes, i ha recordat també que caldrà una de frau fiscal i més efectius que vetllin per la qüestió del joc quan el casino estigui en marxa, entre d’altres. Per aquest motiu, creu que tot i que des de l’executiu s’ha fet un esforç per incrementar els efectius, de fet s’han creat 50 places darrerament, cal que les diferents forces polítiques es posin d’acord perquè la policia pugui tenir els efectius necessaris per fer la feina. Malgrat les mancances, ha destacat, estan fent “una gran feina i la seguretat està garantida”, tot i que en certs moments hi poden haver dificultats per exemple per cobrir les patrulles nocturnes.

Martí s’ha desplaçat a l’ambaixada d’Espanya aquest matí per signar al llibre de condolences que aquest dilluns i dimarts s’ha instal·lat a l’ambaixada. Hi ha anat acompanyat del síndic general, Vicenç Mateu, i dels ministres Jordi Cinca, Jordi Torres i Maria Ubach. El cap de Govern ha remarcat que ha volgut expressar que els atemptats han “colpejat dues ciutats molt estimades” pels andorrans. Ha afegit que “malauradament” de ben segur que hi haurà nous atacs i que cal estar preparats “dins la serenor”. Per això ha manifestat que dimecres es reunirà amb les cònsols d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany “per seguritzar” encara més certes zones, fent-ho “sense condicionar la lliure circulació” de persones. Pel que fa als controls a les fronteres, ha remarcat que es mantindran en coordinació amb les forces de l’estat veí del sud.

El síndic general, Vicenç Mateu, ha dit que ha volgut expressar en el seu missatge al llibre de condolences “la germanor del poble andorrà”, dels consellers generals i d’ell mateix davant “uns atemptats tan tristos” i ha volgut subratllar “la proximitat” d’Andorra amb les dues ciutats que han estat víctimes dels atemptats.

ANA

1 comentari

  1. un “GRAN PACTE” un altra espanyolada copiada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada