Tot i que Escaldes va viure una situació semblant a la que s’ha produït a Encamp aquesta setmana amb la reordenació dels sous dels càrrecs del Comú, Calvet ha afirmat que “no ens podem ficar en la pell del que ha passat”. El cònsol menor d’Escaldes ha assegurat, a més, que els sous dels càrrecs d’Escaldes estan congelats i “així es mantindran els quatre anys que queden”.

Martí, per la seva banda, ha volgut destacar que els sous dels cònsols d’Encamp quedaran finalment per sota de l’últim mandat, després de la rectificació. “Ara és el moment que amb tot l’esforç fet es puguin fer més inversions per al poble encampadà”, ha afegit el cap de Govern, qui ha assegurat que no hi va haver trucada de la cúpula de DA als mandataris encampadans, perquè “el nostre partit no funciona al tomb del mano i ordeno” i “les decisions es prenen amb total independència”.

Sobre els sous públics Martí ha recordat que hi ha el compromís d’aixecar les congelacions i retallades, vist que l’economia comença a recuperar-se. Quan el Consell General aprovi la mesura i es faci efectiva perquè tots els funcionaris que van veure retallat el seu sou –és a dir, aquells que cobraven més de 3.000 euros al mes– ho recuperin, “no hi haurà aixecament de la retallada pel cap de Govern”, ha recordat Martí, que ja ho va avançar en seu parlamentària.

El cap de l’Executiu ha reconegut, però, que entre els diferents consolats “hi ha diferències molt importants”, per l’àmplia forquilla que es va proposar en el seu moment. No obstant això Martí ha afegit que “no m’és indiferent que hi hagi una diferència salarial però no hi puc fer res, ara no és un bon moment de canviar-ho, perquè obriríem una polèmica general”. El cap de Govern creu que el fet que tots els cònsols cobressin el mateix seria “una bona cosa” i que “arribarà un moment per parlar-ne”. “Si han de cobrar més que el cap de Govern, per mi cap problema”, ha ironitzat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada