El cap de Govern, Toni Martí, ha defensat que les dues legislatures que ha estat al capdavant de l’executiu han estat protagonitzades per “moltíssimes reformes” i ha afegit que “ara ve una pròxima legislatura de menys reformes, d’assentar-les i d’estar molt més atents a les desigualtats que hi ha”. D’aquesta manera, Martí ha defensat la feina feta pels governs demòcrates i ha negat que s’hagin tirat endavant “polítiques de retallades”.

En la recta final del seu mandat, Martí ha defensat en el tradicional esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació que els dos mandats taronges han estat “reformistes” i en aquest sentit, n’ha destacat les modificacions fiscals, que han fet, ha dit, que “Andorra sigui respectada arreu del món”. També ha defensat que hagin estat unes legislatures de “donar drets als residents”, acabant per exemple amb la figura del prestanoms i també de la “modernització” de l’administració general i la de la justícia. A més, ha reivindicat la feina que s’ha fet per aconseguir una “societat més inclusiva” i l’impuls que s’ha donat a la transició energètica.

Martí ha remarcat que ara com ara s’està en un moment “apassionat i apassionant” en què queden lleis importants per aprovar al Consell General com la de la funció pública, la de la protecció del medi ambient, la dels drets dels infants i els adolescents o la dels preus mínims del tabac per continuar “lluitant contra el contraban”. Ha reiterat que un cop aprovat el pressupost convocarà eleccions, tot i ser conscient que poden quedar lleis per aprovar. En aquest sentit, ha admès que no es podran evacuar totes però ha afegit que, si més no, hi haurà hagut una “reflexió” sobre determinades qüestions.

El cap de Govern ha manifestat que han estat un govern “centrista, reformista” i que ha posat “les bases perquè les noves generacions puguin construir un país més sostenible”. I ha fet incidència en el fet que han “afrontat reformes que ningú volia afrontar”.

Quant a la durabilitat d’algunes reformes, com les lleis laborals o la de la funció pública, Martí ha recordat que el primer paquet legislatiu ha estat aprovat per una àmplia majoria del Consell General i que s’han tingut en compte “aportacions positives de l’esquerra andorrana”.  Quant a la funció pública, ha defensat que “no és una llei de retallades”. Ha lamentat que es digui que des de l’executiu no s’ha intentat aconseguir consens al voltant de les diferents qüestions i també ha volgut defensar l’esforç de comunicació que han fet amb nombroses compareixences públiques.

Martí ha conclòs manifestant que ha estat “el cap de Govern que més crítiques ha rebut des del 1993” i ha desitjat que el seu successor “tingui una legislatura més plàcida” i rebi “menys” crítiques que ell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada