El cap de Govern, Toni Martí, ha manifestat que si s’apliqués l’IRPF només sobre els salaris superiors a 40.000 euros, tal com proposaven els socialdemòcrates, només acabarien pagant un 6,17% dels assalariats. Martí ha fet aquestes declaracions al programa Hora L de la Cadena Ser Andorra on ha afegit que li sembla ‘molt excessiu com a barrera’.

El cap de Govern creu que establir el topall d’ingressos per aplicar l’IRPF en 40.000 euros és ‘excessiu’ perquè suposaria que només paguessin aquest impost el 6,17% dels assalariats. En aquest sentit Martí ha assenyalat que aquest ha de ser un impost ‘equitatiu’ i que precisament per això aquest límit proposat pels socialdemòcrates el considera massa elevat. Sobre els detalls d’aquest impost, el cap de Govern ha explicat que s’hi està treballant i que la voluntat és la de no fer ‘una pressió fiscal excessiva’ i que siguin un impost de fàcil aplicació. Així, ha recordat que el nou tribut no superarà el 10% i que s’està estudiant si serà o no progressiu.

Martí ha reiterat la intenció que el text es pugui aprovar aquest any i que es pugui aplicar a partir de l’1 de gener del 2014, tot i que ha afegit que els ‘dubtes estan en si verdaderament estarem en condicions de poder-ho aplicar o no’.

D’altra banda, Martí també ha fet referència al debat generat entorn la despenalització de l’avortament en tres supòsits i ha manifestat que el Govern emetrà un criteri ‘clar’ en aquesta qüestió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada