Martí destaca que la resolució de BPA evita que els ciutadans “hagin de pagar els plats trencats”

El cap de Govern, Toni Martí, ha valorat amb satisfacció la resolució de BPA aprovada aquest dijous per l’AREB, destacant que evita que els ciutadans hagin de sufragar les despeses “tal com ha passat en d’altres crisis financeres”, i que, per tant, s’ha pogut resoldre “amb un cost zero per a l’Estat andorrà”. Martí també ha valorat positivament que es pugui vendre Vall Banc perquè aquest fet “consolida unes possibilitats més reals que els empleats puguin conservar els llocs de treball” i perquè “els legítims estalviadors podran recuperar els seus diners”. El cap de Govern ha afegit que el pas que s’ha fet aquest dijous dóna credibilitat internacional al sector financer i al país pel fet d’haver pogut solucionar una crisi major. 

El cap de Govern ha manifestat la seva satisfacció pel fet que l’AREB hagi pogut resoldre la crisi BPA permetent que els legítims estalviadors puguin recuperar els seus diners i sense cost per a l’erari públic, per evitar que els ciutadans “hagin de pagar els plats trencats”. “No s’ha solucionat de qualsevol manera” ha assegurat Martí, que ha afegit que per això la Unió Europea va llançar la famosa directiva d’entitats bancàries “que malauradament ens ha tocat aplicar els primers”, per evitar que els ciutadans hagin de sufragar les despeses, “com ha passat en d’altres països”.

Preguntat sobre l’elecció del comprador i l’import amb el qual s’ha tancat la venda, Toni Martí ha dit que el Govern ha fet confiança a l’AREB -atès que la Llei li dóna plena autonomia-, i ha volgut deixar clar que “no és una oferta zero sinó de gairebé 30 milions”, tot recordant que quan es va crear l’AREB les entitats bancàries van fer una aportació pel mateix import.

D’altra banda, el cap de Govern ha valorat molt positivament que la resolució “obre les portes de forma bastant decidida” perquè els empleats de BPA puguin mantenir els llocs de treball. També ha agraït l’esforç i ha lamentat l’angoixa que molts conciutadans van haver de passar per sotmetre’s al filtre de PwC. Finalment, Martí ha assegurat que la venda de Vall Banc al fons JC Flowers “dóna força i credibilitat al nostre sistema bancari, i l’internacionalitza”. 

Text: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada